ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κινέζοι έκτισαν σε 28 ώρες και 45 λεπτά 10όροφη lux πολυκατοικία- βίντεο

Στιγμιότυπο από το βίντεο που δημοσιοποίησε η κατασκευαστική εταιρία.

Πριν από ένα χρόνο τους θυμόμαστε να κτίζουν σε χρόνο – ρεκόρ πλήρως εξοπλισμένα νοσοκομεία για τους ασθενείς του κορωναϊού.

Αλλά και σε «ειρηνική» περίοδο, οι απίστευτοι Κινέζοι κάνουν τα θαύματά τους: Κατασκευαστική εταιρία κατάφερε να ανεγείρει ένα δεκαόροφο μπλοκ κατοικιών με πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα μέσα σε λιγότερο από 29 ώρες, στην πόλη Τσάνγκσα.

Ο χρόνος αποτελεί σύμφωνα με τους κατασκευαστές τη συντομότερη περίοδο που έχει κατασκευαστεί ποτέ ένα τέτοιο κτίριο.

Το time lapse βίντεο της κατασκευής δείχνει μια μεγάλη ομάδα εργατών οικοδομών και τρεις γερανούς να ολοκληρώνουν το πολυώροφο κτίριο, το οποίο ονομάστηκε Living Building σε μόλις 28 ώρες και 45 λεπτά. Κατάφεραν το φαινομενικά αδύνατο επίτευγμα συναρμολογώντας μικρές αυτόνομες αρθρωτές μονάδες, που είχαν προ κατασκευαστεί σε εργοστάσιο.

Τα διαμερίσματα αποτελούνται από μικρότερες μονάδες σε μέγεθος κοντέινερ από ανοιξείδωτο ατσάλι, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο εργοτάξιο με φορτηγά.


Ακολούθως, χρησιμοποιήθηκαν γερανοί για να ανυψώσουν τις μονάδες και να τις τοποθετήσουν τη μία πάνω από την άλλη, με τους εργάτες να εργάζονται γρήγορα για να βιδώσουν τα πάντα στη θέση τους.


Χάρη σε έναν έξυπνο σχεδιασμό, καθώς οι μονάδες στοιβάζονταν, ένας τοίχος κάθε μονάδας αναδιπλωνόταν για να γίνει πάτωμα, ενώ και τα παράθυρα και τα μπαλκόνια άνοιγαν προς τα έξω. Μόλις ολοκληρώθηκε η βασική δομή, έγινε η εγκατάσταση νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Broad Group επιμένει ότι τα δάπεδα είναι 100 φορές ισχυρότερα από τα συμβατικά, καθώς είναι φτιαγμένα από ανοξείδωτες πλάκες, και ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη μέθοδος κατασκευής, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε ουρανοξύστες ή άλλα δημόσια κτίρια.

«Είναι απόλυτα κατάλληλη για πολυτελείς κατασκευές , ουρανοξύστες 200 ορόφων αλλά και για δημόσια κτίρια» αναφέρουν οι Κινέζοι κατασκευαστές.

Με πληροφορίες από Lad Bible

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια