ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Wall Street Journal: Διέφυγε από εργαστήριο της Κίνας ο κορωνοϊός;


Όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, ερευνητές στην Ουχάν είχαν συμπτώματα κορωνοϊού από τον Νοέμβριο του 2019, πριν επιβεβαιωθεί το πρώτο κρούσμα
Νέα ερωτήματα σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού ενισχύοντας το σενάριο ότι διέφυγε από εργαστήριο στην Ουχάν προκαλεί το δημοσίευμα της Wall Street Journal, επικαλούμενη έκθεση των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τρεις ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν στην Κίνα (WIV) ζήτησαν ιατρική βοήθεια σε νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2019 παρουσιάζοντας συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά του κορωνοϊού. Πρόκειται για ένα περιστατικά που συνέβησαν πριν η Κίνα ανακοινώσει το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.
Το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας δημοσιεύτηκε μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο οποίος πρόκειται να συζητήσει την επόμενη φάση έρευνας για την προέλευση της covid-19.

Ερωτήματα στις ΗΠΑ για την προέλευση του κορωνοϊού

Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει το άρθρο της WSJ, αλλά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου, Joe Biden, εξακολουθεί «να έχει σοβαρά ερωτήματα για τις πρώτες ημέρες της πανδημίας της covid-19, περιλαμβανομένης της προέλευσής της».
Η ίδια πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον συνεργάζεται με τον ΠΟΥ και άλλες χώρες μέλη του για να στηρίξουν μια έρευνα ειδικών για την προέλευση της πανδημίας στην οποία «δεν θα υπάρξουν παρεμβάσεις» και «δεν θα πολιτικοποιηθεί».
Η WSJ ανέφερε στο άρθρο της ότι νυν και πρώην αξιωματούχοι που έχουν γνώση των πληροφοριών που αφορούν τους ερευνητές του ινστιτούτου της Ουχάν εξέφρασαν διάφορες απόψεις για την ισχύ των στοιχείων που παρουσιάζονται στην έκθεση, με ένα μη κατονομαζόμενο πρόσωπο να δηλώνει ότι χρειάζεται «να χρειάζεται περαιτέρω έρευνα και επιβεβαίωση».

Αρνείται η Κίνα

Στον αντίποδα, η Κίνα αρνείται το ενδεχόμενο ο κορωνοϊός να έχει διαφύγει από τα εργαστήρια της.
Την Κυριακή (23/5/2021), το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας επεσήμανε ότι η ομάδα του ΠΟΥ που επισκέφθηκε τη χώρα, αλλά και το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, για να εξετάσει την προέλευση της πανδημίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια διαρροή από εργαστήριο είναι εξαιρετικά απίθανο ενδεχόμενο.
«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να προωθούν τη θεωρία της διαρροής από εργαστήριο», απάντησε το κινεζικό υπουργείο όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το άρθρο της WSJ.
«Ανησυχία τους είναι να εντοπίσουν την πηγή ή να στρέψουν αλλού την προσοχή;», διερωτήθηκε.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια