ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Kορονοϊός: Άνοιξαν τα ραντεβού για τους άνω των 18 με Johnson & Johnson

Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30-34.

Η παράδοσης της νέας παρτίδας των εμβολίων της Johnson & Johnson στην Ελλάδα, έφερε και το άνοιγμα ραντεβού στο emvolio.gov.gr, για την ηλικιακή ομάδα 18 έως 29 ετών.

Kατόπιν της επιβεβαίωσης που ανέμενε η κυβέρνηση για τις παραλαβές των εμβολίων, από την εταιρεία Johnson & Johnson, το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19 και για τους άνω των 18 με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Υπενθυμίζεται πως από την εταιρεία Johnson & Johnson αναμέναμε 220.000 δόσεις εμβολίων, ενώ ήδη με το εμβόλιο της εμβολιάζονταν οι πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά.

Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30-34 ετών από σήμερα

Αξίζει να επισημανθεί πως την Τετάρτη 26 Μαΐου άνοιξε η πλατφόρμα υπόψιν έτσι ώστε η ηλικιακή ομάδα 35-39 να μπορεί να κλείνει ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, δηλαδή, Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson. Είχε προηγηθεί στις 21 Μαΐου, το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44 και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.

Έτσι σήμερα εμβολιάζονται πολίτες άνω των 18 ετών με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, πολίτες άνω των 30 ετών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Υπογραμμίζεται πως ο εμβολιασμός κατά της covid-19 στην Ελλάδα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Η Επιχείρηση «Ελευθερία» και η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», προχωρούν κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό και αυτό αποτυπώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών ανά 100.000 κατοίκους, όπου η Ελλάδα έχει περάσει πλέον στην τρίτη θέση μεταξύ 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπροσθέτως, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του η Ελλάδα είναι στην πέμπτη θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι αριθμοί των εμβολιασμών
Σημειώνεται πως το πρόγραμμα «Ελευθερία» συνεχίζει να τρέχει με γοργούς ρυθμούς καθώς μόνο χθες Παρασκευή (28/5) πραγματοποιήθηκαν:
96.750 εμβολιασμοί μόνο την Παρασκευή
5.402.105 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά
3.532.565 εμβολιασμοί με τουλάχιστον 1 δόση έχουν πραγματοποιηθεί
1.967.849 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια