ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η Πολωνία γίνεται η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που αγοράζει τουρκικά drones


Οι πρώτες αποστολές στην Πολωνία θα φτάσουν το 2022, σύμφωνα με τη Daily Sabah

Η Πολωνία πρόκειται να αγοράσει 24 στρατιωτικά drones Bayraktar TB2 (Tactical Block 2) από την Τουρκία, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Mariusz Blaszczak.

Είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος του ΝΑΤΟ αποκτά τουρκικά στρατιωτικά drones, τα οποία θα οπλιστούν με αντιαρματικά βλήματα.

Οι πρώτες αποστολές στην Πολωνία θα φτάσουν το 2022, σύμφωνα με τη Daily Sabah.
Τα εν λόγω αεροσκάφη έχουν δυνατότητες και αυτό φάνηκε στην Ανατολική Ευρώπη, δήλωσε ο Blaszczak.

Τα Bayraktar διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην πρόσφατη νίκη του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας στον πόλεμο για το Nagorno Karabakh.

Οι επιδόσεις του Bayraktar

Η συμφωνία πρόκειται να υπογραφεί κατά τη διάρκεια επερχόμενης επίσκεψης του Πολωνού προέδρου Andrzej Duda στην Τουρκία, η οποία ξεκινά τη Δευτέρα (24/5).

Η Πολωνία συνήθως συνάπτει στρατιωτικές συμβάσεις με αμερικανικές εταιρείες.

Το οπλισμένο drone Bayraktar TB2 αναπτύχθηκε από την drone Baykar και χρησιμοποιείται σήμερα στην Τουρκία, το Κατάρ, την Ουκρανία και το Αζερμπαϊτζάν.

Το Bayraktar, ηλεκτρονικά, λογισμικά, αεροδυναμικά σχεδιαστικά φέρεται ως ένα από το πιο προηγμένα UAV στον κόσμο στην κατηγορία του.

Έχει ρεκόρ ύψους 27.030 ποδιών για πάνω από 24 ώρες, και μπορεί να μεταφέρει 150 κιλά (πάνω από 330 κιλά) φορτίου.

Μπορεί να λειτουργεί μέρα και νύχτα.

Εκτελώντας πτήσεις αναγνώρισης, παρακολούθησης και πληροφοριών, το Bayraktar έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει τις εικόνες που λαμβάνει σε κέντρα λειτουργίας χωρίς καθυστέρηση και να επιτίθεται σε στόχους με τα πυρομαχικά του.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια