ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η νέα εξαγορά του CVC, η πώληση του Π. Καμμένου και ένα sms με ποσοστά μετόχων καναλιού.-Τα (νέα) sms του Καλογρίτσα που ανατινάζουν τον Παππά (ονόματα)


Όταν οι τράπεζες έχασαν τους επικοινωνιολόγους τους

-Προφανώς και οι τραπεζίτες έχουν χάσει την μπάλα. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι εσχάτως έχει αλλάξει η δομή της πιάτσας. Οι περισσότεροι (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank) επιμένουν στη συνταγή της V+O, ενώ κάποιοι άλλοι προτιμούν κάποιες πιο φιλικές λύσεις. Από τις εξελίξεις προκύπτει ότι και οι δύο επιλογές είναι απολύτως αποτυχημένες. Εξαιτίας των επικοινωνιολόγων οι τραπεζίτες δεν μπορούν να επιβάλλουν κανένα μήνυμα με αποτέλεσμα να χάνονται πολλά χρήματα.

– Σ’ αυτές τις περιπτώσεις μεγάλος χαμένος είναι το επενδυτικό κοινό και κατ’ επέκταση η φήμη των πιστωτικών ιδρυμάτων. Εκείνο που δεν λένε να κατανοήσουν οι τραπεζίτες είναι ότι η εποχή που σήκωνε ένα τηλέφωνο ο Γιάννης ο Ολύμπιος, ανήκει στο παρελθόν, αφού πλέον η μόνη εφημερίδα που δύναται να περάσει, κάνα μονόστηλο, είναι η «Καθημερινή» του Θέμη Αλαφούζου. Η υπόλοιπη πιάτσα είτε αντιμετωπίζει με καχυποψία τα αφεντικά της V+O, είτε δεν έχει καμία σχέση με τους δύο επικοινωνιολόγους. Αυτή είναι η μία και μόνη αλήθεια, γιατί ως γνωστόν σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν δύο… αλήθειες.

Σε fund τα «κόκκινα» (και) της Παγκρήτιας

-Στα πρότυπα των μεγάλων συστημικών τραπεζών λειτουργεί εσχάτως και η Παγκρήτια Τράπεζα. Για παράδειγμα εκτός από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που προετοιμάζει το δίδυμο των Αντώνη Βαρθολομαίου (CEO) και Δημήτρη Δημόπουλου (πρόεδρος), η τράπεζα ετοιμάζεται (αν δεν έχει γίνει ήδη) να ξεφορτωθεί και όλα τα «κόκκινα» δάνεια από το χαρτοφυλάκιο της. Αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, θα μπορέσει να δώσει δάνεια ύψους 500 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ.

Το CVC αγοράζει (;) και τη Γευσήνους των συσσιτίων

-Μετά τη Vivartia και την ολοκλήρωση του deal με την Δωδώνη το fund CVC, προχωρά (όπως μαθαίνω) και την εξαγορά της εταιρείας «Γευσήνους» του Μανώλη Βαβουράκη. Πρόκειται για ένα asset που με την απόκτησή του το CVC θα κατέχει κυρίαρχη θέση και στον χώρο των κάθε λογής γευμάτων. Η «Γευσήνους» είναι μια εταιρεία που έχει κάνει μεγάλη καριέρα στο catering, στα συσσίτια σε μετανάστες, σχολεία και πανεπιστήμια, αλλά και στην οργάνωση in house καταστημάτων γρήγορου φαγητού και καφέ σε μεγάλες εταιρείες.

-Πριν από καιρό σας είχα αποκαλύψει ότι υπήρχε ένα πρώτο φλερτ. Εσχάτως έμαθα ότι προχωρήσαμε (εν μέσω Covid) και σε αρραβώνα. Για την ιστορία και μόνο να αναφέρω ότι ο άνθρωπος που «τρέχει» της «Γευσήνους» διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Θανάση Παπανικολάου της Vivartia.

! Ο Νίκος Σαλαπατάρας της Intersalas που επίσης ασχολείται με το catering, άρχισε να δραστηριοποιείται στους τομείς των τροφίμων και της εμπορίας φρούτων.
Τα sms του Καλογρίτσα που ανατινάζουν τον Παππά

-Συνεχίζεται (σήμερα) η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική που διερευνά τυχόν αξιόποινες πράξεις από την πλευρά του Νίκου Παππά στην υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Και ενώ ο πρώην υπουργός έσπευσε να καταθέσει μήνυση κατά του προέδρου της Προανακριτικής Σταύρου Κελέτση, απέφυγε να προχωρήσει σε αντίστοιχη ενέργεια εναντίον του Καλογρίτσα, ο οποίος έχει πει (και τι δεν έχει πει) εναντίον του. Ο κ. Παππάς είπε ότι περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία και ότι μετά θα μηνύσει τον επονομαζόμενο και ως «καπετάνιο».

-Με βάση την κείμενη νομοθεσία, όταν κατατίθεται μια μήνυση, αυτομάτως οπτικοακουστικό υλικό παρανόμως αποκτηθέν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο, προκειμένου να αποδειχτεί η αλήθεια, νομιμοποιείται. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο Καλογρίτσας εκτιμώ ότι δεν διαθέτει μόνο τα δύο, τρία sms που έχουμε δει, αλλά πολύ περισσότερα. Επίσης, κάτι σα να μου λέει ότι ως παλιός κομμουνιστής κρατούσε γενικώς πρακτικά. Σε κάθε περίπτωση θα είχε ενδιαφέρον τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η Προανακριτική, να βγει και να μηνύσει τον Καλογρίτσα ο Παππάς.

! Εκτός από τον Μαρινάκη και τον Κοντομηνά, ο στενός συνεργάτης του Τσίπρα, Νίκος Παππάς, είχε μεσολαβήσει για να υπάρξουν συναντήσεις με τον γιο του Ιβάν Σαββίδη, ενώ έστελνε και μηνύματα κάνοντας αναφορές σε κάποιον Μάρη και σε ποσοστά που θα ελάμβανε σε ένα πολυμετοχικό (προφανώς) σχήμα στην τηλεόραση του ΣΥΡΙΖΑ.
Πουλάει τα κτίρια της Συγγρού ο Καμμένος

-Λουκέτο στα γραφεία των ΑΝΕΛ στα γραφεία που διατηρούσε επί της Λεωφόρου Συγγρού, έβαλε όπως διάβασα, ο Πάνος Καμμένος. Ψάχνοντας διαπίστωσα ότι ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση, έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχει βάλει πωλητήριο στο εμβληματικής σημασίας κτίριο της οικογένειας Καμμένου.

-Για να ακριβολογώ πουλάει τόσο αυτό που βρίσκεται έμπροσθεν της Λεωφόρου Συγγρού, όσο και εκείνο που βρίσκεται στην πίσω πλευρά. Προφανώς ο πρόεδρος Πάνος, έχοντας διάφορα έξοδα, αποφάσισε να πουλήσει κάποια από τα ακίνητα που κληρονόμησε από τον μπαμπά του Ηλία, θέλοντας να μη χρωστάει σε κανένα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια