ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Φάρμακο κατά της Covid εξαφάνισε τον κορονοϊό από ποντίκια


SOPA IMAGES VIA GETTY IMAGES

Ενα αντιικό φάρμακο για τη θεραπεία της Covid-19 εμφανίζεται να μειώνει την ποσότητα του ιού στους πνεύμονες των ποντικών κατά 99,9% και θα μπορούσε να αποδειχθεί αποτελεσματικό έναντι νέων παραλλαγών εάν εγκριθεί για χρήση στους ανθρώπους, ανέφεραν οι κατασκευαστές του.

Η θεραπεία αποτρέπει την αναπαραγωγή του ιού καθώς επιτίθεται απευθείας στο γονιδίωμά του, δήλωσαν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Γκρίφιθ της Νέας Ζηλανδίας και στο ερευνητικό κέντρο των ΗΠΑ, City of Hope.

Το φάρμακο έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί κατά του Sars-Cov-2, καθώς και «τυχόν νέων παραλλαγών» που μπορεί να προκύψουν.

Ο επικεφαλής ερευνητής Νάιτζελ ΜακΜίλαν δήλωσε ότι τα νανοσωματίδια που χρησιμοποιούνται για την παροχή της θεραπείας μέσα στο σώμα είναι σταθερά στους 4°C για 12 μήνες και σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από ένα μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι το φάρμακο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μολυσμένων ασθενών χωρίς ιδιαίτερες ανάγκες αποθήκευσης και διανομής.

Επιστήμονες σε όλο τον κόσμο έχουν προσπαθήσει πολύ μέχρι στιγμής να αναπτύξουν ένα αποτελεσματικό αντιικό φάρμακο για την Covid-19, και αρκετά από αυτά έχουν καταφέρει να φτάσουν στο στάδιο των κλινικών δοκιμών.

Πηγή: Financial Times

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια