ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Πώς βλέπουν τις δημοσκοπήσεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ -Ποιος δήλωσε «τις έχω γραμμένες»


Ισχυρό προβάδισμα εξακολουθεί να καταγράφει η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, με διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να διατηρεί τον ηγεμονικό του ρόλο.


Τελευταίο δείγμα ήταν η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, στην οποία η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34% (έναντι 33,5% στην προηγούμενη μέτρηση), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 20,1%. Μάλιστα, το 2019 ο δείκτης του ΟΟΣΑ «Εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση» που μετράει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην Κυβέρνηση για την Ελλάδα, ανέβηκε στο 39,6 φέρνοντας τη χώρα σε πολύ καλό σημείο ειδικά σε σχέση με τα προηγούμενα τρία χρόνια (2016-2018), όπου κινούνταν στα επίπεδα 13 με 16, ενώ η ισχυρή άνοδος του 2019 διατηρείται και το 2020, δηλαδή για δεύτερο, μη-εκλογικό έτος σε υψηλό επίπεδο και μάλιστα με ελαφρά αύξηση (από 39,6 σε 39,7).


Ωστόσο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις με τον δικό τους τρόπο, επιχειρώντας να τροφοδοτήσουν την εκλογική τους βάση με ελπίδα. Παράδειγμα, τα όσα φέρεται να είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, όταν πήρε το λόγο, κάνοντας και συγκεκριμένες προβλέψεις για τις πολιτικές εξελίξεις των επόμενων μηνών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολάκης θέλησε να αμφισβητήσει το κλίμα των δημοσκοπικών ερευνών. «Σας το υπογράφω δεν είναι έτσι», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του, στη διάρκεια της ομιλίας του. Και πρόσθεσε: «Τις έχω… γραμμένες τις δημοσκοπήσεις. Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι στο Μοσχάτο, στα Χανιά και όπου πάω και σας… υπογράφω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει στις εκλογές μόνο 32%». Μάλιστα, κατέληξε λέγοντας ότι, παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δεν αποκλείεται να αιφνιδιάσει, μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς «το 2022 και 2023 θα τα βρει σκούρα».


Πως εξηγεί το ΚΙΝΑΛ το 6%


Κλίμα αισιοδοξίας για το ΚΙΝΑΛ επιχείρησε να εκπέμψει, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» και τους δημοσιογράφους Ανθή Βούλγαρη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο, και ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος. Ας σημειωθεί ότι στην δημοσκόπηση της Metron Analysis το ΚΙΝΑΛ είναι τρίτο κόμμα, με ποσοστό 6%.


«Τις δημοσκοπήσεις πρέπει να τις βλέπουμε με κάποιο σκεπτικισμό, γιατί εδώ κι ενάμιση χρόνο η πολιτική, όπως και η κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, δεν λειτουργούν κανονικά. Συνεπώς και τα κόμματα βρίσκονται σε περιορισμό είτε αυτό αφορά τη ζωή του Κοινοβουλίου, είτε αφορά τη δυνατότητά μας να πηγαίνουμε έξω στον κόσμο και να συναντιόμαστε, που συνιστά βασική λειτουργία της πολιτικής. Όσο και να θέλουμε, το Διαδίκτυο δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτή τη σχέση», είπε, χαρακτηριστικά ο κ. Βλάχος και πρόσθεσε:


«Η κυβέρνηση έχει ένα προβάδισμα, γιατί έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί τα μηνύματά της μέσα από κρατικό χρήμα, να καλλιεργεί ένα αίσθημα αισιοδοξίας κυρίως με τα εμβόλια, αποκρύπτοντας το πρόβλημα που έχει στην καθημερινή διαχείριση του κορωνοϊού. Και φυσικά έχει το πλεονέκτημα να μοιράζει αφειδώς χρήματα με αναθέσεις σε επιχειρηματίες και στην Αυτοδιοίκηση. Ενώ όλα αυτά που περνά μέσα στην πανδημία, όπως η απορρύθμιση της εργασίας, το γεγονός ότι προχθές έκοψαν τις συντάξεις χηρείας από αρκετές χιλιάδες δικαιούχους, το πρόβλημα με τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασφαλισμένους οι οποίοι περιμένουν ακόμη τις συντάξεις τους, είναι ζητήματα που συσσωρεύονται και θα τα βρει μπροστά της. Άρα λοιπόν έχουμε μία «παγωμένη» πολιτική κατάσταση, ένα «παγωμένο» πολιτικό συσχετισμό. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι από τον Σεπτέμβριο που ο κόσμος θα αρχίσει να ξαναπαίρνει σιγά σιγά πίσω τη ζωή του, όλα αυτά θα βγουν στην επιφάνεια και θα διαμορφωθεί μια νέα κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα».

https://www.iefimerida.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια