ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κορωνοϊός: Ποια νοσοκομεία επιστρέφουν στην «κανονικότητα» και πότε


Από την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας, θα ξεκινήσει να υλοποιεί σχέδιο επιστροφής στην κανονική λειτουργία των νοσοκομείων καθώς το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και κυρίως η κάμψη που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα τόσο στις εισαγωγές στις απλές κλίνες νοσηλείας, όσο και στη μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ.


Όπως ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση για την πανδημία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, το σχέδιο θα εξελίσσεται ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, πρόσθεσε. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα με την αύξηση κρουσμάτων υπήρξε αναστολή προγραμματισμένων χειρουργείων τα οποία δεν ήταν επείγοντα και έκτακτα.


Έτσι, την Παρασκευή 21 Μαΐου, το Νοσοκομείο “Θριάσιο” θα επανέλθει στην κανονική του λειτουργία και σταματά η χρήση του ως νοσοκομείο Covid.


Eπίσης, την Κυριακή 23 Μαΐου θα είναι η τελευταία εφημερία που θα κάνει το Νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν” και θα ξεκινήσει επίσης η σταδιακή λειτουργία του Νοσοκομείου “Σισμανογλείου”.


Την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα από τα Νοσοκομεία “ΚΑΤ”, “Γεννηματάς” και “Αττικό” θα δοθούν οι κλίνες που είχαν δεσμευτεί για την Covid σε περαστικά non Covid.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, Σάββατο 15 Μαΐου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στοιχεία που επιβεβαιώνουν την εικόνα σταθεροποίησης και σταδιακής αποκλιμάκωσης του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια