ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο Κόκκαλης, ο Τσίπρας & τα υπόγεια ρεύματα


Μόλις προχθές ο πολυεκατομμυριούχος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλη, υιός του εθνικού προμηθευτή για δεκαετίες, δήλωσε ότι «δεν είναι και πολύ σοβαρό να λέμε στους τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα με την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία»!!!! Μια δήλωση αδιανόητη, απίστευτη, πολιτικά εγκληματική, λίγες μόλις ημέρες πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου και τις ώρες που οι εργαζόμενοι στην βαριά βιομηχανία της χώρας, προσδοκούν ν’ «ανασάνουν» οικονομικά μαζί με τις οικογένειές τους. Αν υπήρχε πολιτικός εισαγγελέας, έχω την αίσθηση ότι θα οδηγούσε τον πολυεκατομμυριούχο βουλευτή στο σκαμνί του πολιτικού αυτοφώρου.

του Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου

Άλλο ένα δείγμα, ανάμεσα σε τόσα, δηλώσεων και πράξεων που καταδεικνύουν την υπονόμευση της χώρας και της «επιχείρησής» της ν’ αντιμετωπίσει την πανδημία. Κι ευτυχώς που η κοινωνία όλα αυτά τα τοποθετεί καταλλήλως στη γεωγραφία του σώματός της…. Ξέρει πια η κοινωνία τι συμβαίνει. Ξέρει ότι η Αριστερά δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης στο πολιτικό σκηνικό. Δεν έχει τίποτα να προτείνει ή να προσφέρει. Η ίδια η ιδεολογία αλλά και ο πολιτικός της λόγος ανήκουν στους προπερασμένο και περασμένο αιώνα. Κατέρρευσε παντού, με πρόσφατο παράδειγμα την Ισπανία!

Η κοινωνία, επίσης, γνωρίζει άριστα ότι η Αριστερά άλλα έλεγε χθες, άλλα σήμερα, ενώ δεν χάνει καμιά ευκαιρία να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και την αλήθεια. Όπως κάνει τώρα για την …πολιτική πατέντα της άρσης της πατέντας των εμβολίων. Όλοι ξέρουν και καταλαβαίνουν ότι αυτό που είπε ο Μπάιντεν αλλά είχε πει κι ο Μητσοτάκης στηρίζοντας την πρόταση Μόσιαλου, δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που είχε πει ο Τσίπρας. Κι όμως, κάνουν σημαία ένα θέμα ανύπαρκτο τη στιγμή που πριν λίγους μήνες αμφισβητούσαν καν ότι η χώρα θα έχει εμβόλια κι ότι η διαδικασία εμβολιασμών θα είναι επαρκής κι αποτελεσματική.

Ας μη ξεχνάμε και κάτι ακόμη: Μπορεί προχθές ο Πέτρος Κόκκαλης να είπε όσα είπε, αλλά ούτε ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει έκκληση ή πρόσκληση ή παρότρυνση στους πολίτες να εμβολιαστούν. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα μιλούσε για … ξεστοκάρισμα ποσοτήτων από το εμβόλιο της Astra, τη στιγμή που άνοιγε η πλατφόρμα για να εμβολιαστούν οι νέοι Έλληνες της πιο παραγωγικής ηλικίας! Λες κι ήθελε να τους αποτρέψει από το να σπεύσουν να εμβολιαστούν…. Οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι που έσπευσαν να εμβολιαστούν ήταν η μεγαλύτερη και πιο πειστική δημοσκόπηση εις βάρος του.

Αυτά και πολλά άλλα, δημιουργούν αρνητικό κλίμα, αν δεν ενθαρρύνουν τους κραυγάζοντες αντιεμβολιαστές. Προφανώς η Αριστερά δεν επιθυμεί την κανονικότητα αφού μέσα σ’ αυτή δεν μπορεί να επιβιώσει.

Πρέπει να πούμε κι αυτό: Μπορεί να βλέπουμε την αθρόα συμμετοχή πολιτών στο πρόγραμμα εμβολιασμών, αλλά την ίδια ώρα είναι ορατά και τα φαινόμενα με τους απρόθυμους ή τους ανεύθυνους. Κι επειδή ουδείς μπορεί να εμβολιάσει κανέναν με το ζόρι (πλην ίσως των υγειονομικών) κάτι πρέπει να γίνει, αφού οφείλουμε να σπάσουμε την αλυσίδα του ιού.

Όσο λοιπόν υπάρχει η Αριστερά που κάνει παιγνίδια με την πανδημία και προσδοκά οφέλη από αυτή, όσο σιγοντάρει ανοησίες ψεκασμένων και σκοταδιστικές αντιλήψεις, όλοι οι άλλοι θα είμαστε εσαεί ευάλωτοι. Χωρίς κανονικότητα.

Άρα; Άρα πρέπει να μας προβληματίσουν τα υπόγεια ρεύματα της κοινωνίας με τα οποία αναπτύσσεται ο ρατσισμός των εμβολίων. Να ξεκινήσει ουσιαστική κι εις βάθος συζήτηση. Ο ρατσισμός αυτός έχει αρχίσει ν’ απαιτεί τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από τις κοινωνικές διεργασίες και δράσεις. Επαγγελματικές, αθλητικές, πολιτισμικές κι ένα σωρό άλλες.

Πρέπει να γίνει αυτή η συζήτηση. Πρέπει να ξέρει ο ανεμβολίαστος υγειονομικός ότι θα απολυθεί ή έστω θα ανασταλεί η ιδιότητά του. Πρέπει να ξέρει ο ψεκασμένος ότι είναι δικαίωμά του να αρνείται το εμβόλιο αλλά είναι και δικαίωμα του ξενοδόχου ή του εστιάτορα ή όλων των επαγγελματιών να του απαγορέψουν την είσοδο. Ποιος από την υπόλοιπη νομοταγή κοινωνία θα τους πει «όχι»;

Ναι, ο ρατσισμός παντός είδους είναι απαράδεκτος κι εν πολλοίς ανήθικος. Μα εδώ μιλάμε για την υγεία του καθενός μας κι ολόκληρης της κοινωνίας… Κι ας λέει ότι θέλει ο κάθε δικαιωματιστής ή Αριστερός ινστρούχτορας…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια