ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΣΥΡΙΖΑ και φόροι... πως λέμε ΣΟΚ και ΔΕΟΣ-βίντεο


Αυτή είναι η αντίληψή τους για την οικονομία και την φορολογική πολιτική.

Αλεξιάδης: Η Αριστερά λέει να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης


ΝΔ για δηλώσεις Αλεξιάδη: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να μιλά για ακόμη πιο εξοντωτικούς φόρους από αυτούς που επέβαλε

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Οικονομικών επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνα Αλεξιάδη πως «προϋπόθεση για τον Σοσιαλισμό είναι άσκηση φορομπηχτικής πολιτικής».

«Επί των ημερών μας «ούτε υπερφορολογήθηκε» ούτε «επιβαρύνθηκε η μεσαία τάξη». Αυτό είναι μια προπαγάνδα των αντιπάλων, που δυστυχώς τσιμπάνε και κάποιοι δικοί μας» αναφέρει ο Τρύφων Αλεξιάδης σε ηχητικό απόσπασμα που μεταδόθηκε την Πέμπτη στα Παραπολιτικά Fm. Ταυτόχρονα ο κ. Αλεξιάδης εξηγεί στους συντρόφους του ότι «πρέπει να αυξηθεί η φορολογική επιβάρυνση ως ποσοστό του ΑΕΠ, για να μην βρισκόμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», θέση που είχε πάντοτε το κόμμα από την εποχή του ΣΥΝ.

«Όταν έχεις χαμηλά φορολογικά έσοδα δεν μπορείς να χρηματοδοτήσεις τις δαπάνες για υγεία, για παιδεία για κοινωνικές δαπάνες κτλ. Άρα είναι σαφέστατο ότι θέλουμε περισσότερα φορολογικά έσοδα για να κάνουμε καλύτερη διαχείριση του δημοσίου» αναφέρει ο κ. Αλεξιάδης.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Μετά τις εκκαθαρίσεις στο δημόσιο που υποσχέθηκε ο κ. Τζανακόπουλος, τη σκυτάλη πήρε ο Τρύφων Αλεξιάδης, πρώην Υφυπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας σε κομματική συγκέντρωση, ότι ο Σοσιαλισμός προϋποθέτει αύξηση φόρων».

«“Όταν έχεις χαμηλά φορολογικά έσοδα δεν μπορείς να χρηματοδοτήσεις τις δαπάνες για υγεία, για παιδεία, για κοινωνικές δαπάνες κτλ. Άρα είναι σαφέστατο ότι θέλουμε περισσότερα φορολογικά έσοδα” τόνισε, μιλώντας ανοιχτά για αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης “για να μη βρισκόμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο”», συμπληρώνει το κυβερνών κόμμα, το οποίο στη συνέχεια επισημαίνει: «Τα λόγια του κ. Αλεξιάδη συμφωνούν πλήρως με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά με την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, την οποία παραδέχονται άλλοι σύντροφοί του, παρότι ο ίδιος το αρνείται. Ενδεικτικά, φόροι και εισφορές αυξήθηκαν ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα από 39,8% του ΑΕΠ το 2015 σε 42,7% το 2018».

Καταλήγοντας η ΝΔ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον αντίποδα των πεπραγμένων και του σχεδιασμού ΣΥΡΙΖΑ, έχει ξεκινήσει να δίνει πίσω στους πολίτες αυτά που μέσω αύξησης της φορολογίας τους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη οι φόροι ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκαν το 2019 στο 41,9%, συνέχισαν να μειώνονται εν μέσω πανδημίας και θα συνεχίσουν να μειώνονται σταθερά. Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να μιλάει για ακόμα πιο εξοντωτικούς φόρους από αυτούς που επέβαλε στην καταστροφική του τετραετία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια