ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τουρκική ομάδα παραβίασε τον ιστότοπο του Biden για να υπονομεύσει τις προεδρικές εκλογές τουΤουρκική ομάδα παραβίασε τον ιστότοπο του Biden για να υπονομεύσει τις προεδρικές εκλογές του.

17 Μαΐου 2021

Harut Sassounian,

Ενώ δημοσιοποιήθηκε ευρέως ότι η Ρωσία προσπάθησε να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2020, ελάχιστα αναφέρθηκαν για παρόμοια ανάμειξη από την Τουρκία.

Το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών των ΗΠΑ (NIC) δημοσίευσε στις 15 Μαρτίου 2021 μια αποχαρακτηριμένη έκθεση που επιβεβαίωσε την επίθεση των Τούρκων χάκερ στον κυβερνοχώρο στις εκλογές του 2020 στον ιστότοπο της εκστρατείας του Joe Biden, για να υποστηρίξει τον Πρόεδρε Donald Trump.

Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για κανέναν, δεδομένης της θερμής προσωπικής σχέσης μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Trump. Ο Ερντογάν πραγματοποίησε εβδομαδιαίες τηλεφωνικές κλήσεις προς τον Λευκό Οίκο που εξασφάλισε την την συμφωνία του Τραμπ για πολλά φιλοτουρκικά θέματα. Ο Ερντογάν ήταν σίγουρος ότι ο Μπάιντεν δεν θα ήταν τόσο φιλικός όσο ο Τραμπ.

Ο Abdullah Bozkurt, ένας αντιφρονούντας Τούρκος ερευνητής δημοσιογράφος που ζει στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, επιβεβαίωσε το τουρκικό πρόγραμμα χάκερ δημοσιεύοντας τις λεπτομέρειες στο Nordic Monitor στις 25 Μαρτίου 2021.

Η NIC αποκάλυψε ότι η τουρκική ομάδα RootAyyıldız παραβίασε τον ιστότοπο της προεδρικής εκστρατείας Biden-Harris τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2020. «Οι χάκερ που προωθούν τα τουρκικά εθνικιστικά θέματα παραβίασαν και παραμόρφωσαν έναν ιστότοπο που είχε ήδη δημιουργηθεί για τον υποψήφιο στην προεδρική εκστρατεία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο κυβερνοασφάλειας, Ανέφερε η NIC.

«Οι Τούρκοι χάκερ δημοσίευσαν ένα εθνικιστικό και ισλαμικό μήνυμα ότι, σε γενικές γραμμές, επανέλαβε την αφήγηση που συχνά προωθείται από κυβερνώντες αξιωματούχους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Τουρκία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ερντογάν», έγραψε ο Bozkurt.

Οι χάκερ τοποθέτησαν στον ιστότοπο Biden-Harris τις φωτογραφίες του προέδρου Ερντογάν και τοτ Σουλτάνου ​​Abdulhamid Β, τον ονομαζόμενο Κόκκινο Σουλτάνο λόγω των Σφαγών 300.000 Αρμενίων από το 1894 έως το 1896.

«Οι χάκερ αναγνωρίστηκαν ως« Τούρκοι Μουσουλμάνοι Defacer »και τόνισαν ότι ακολουθούν τον Τούρκο πρόεδρο, που περιγράφεται ως« Reis »(Αρχηγός) στο δημοσιευμένο μήνυμα, και βρίσκονται στο δρόμο μιας τουρκικής ισλαμικής τζιχαντιστικής εκστρατείας για να κυριαρχήσουν στον κόσμο. Τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης φέρεται να είχαν υποστηριχθεί από τις ΗΠΑ, και οι χάκερς προειδοποίησαν για περαιτέρω συνέπειες εάν οι ΗΠΑ δεν άφηναν την Τουρκία μόνη », ανέφερε ο Bozkurt.

Ακολουθεί η μετάφραση του μηνύματος των Τούρκων χάκερ στον ιστότοπο Biden-Harris: «Κάναμε την πλύση [χρησιμοποιήθηκε εδώ ως μέσο για να καθαρίσουμε τον εαυτό μας για να είμαστε έτοιμοι να γίνουμε μάρτυρες στην τζιχάντ] πριν και ξεκινήσαμε ένα ταξίδι, είπαμε τη προσευχή για τη δική μας κηδεία, ακονίζαμε τη λεπίδα μας για τον αδερφό μας. Υποσχεθήκαμε στον Μεγάλο Abdulhamid [τέως Οθωμανός Σουλτάνος ​​Abdulhamid Β ‘, έναν αυταρχικό ηγέτη που σεβόταν από ισλαμιστοκούς κύκλους στην Τουρκία]. Θα σκοτώσουμε για τον Reis [Αρχηγό – Πρόεδρο Ερντογάν] όποιον βλέπει τα μάτια μας στην [τουρκική-ισλαμική] υπόθεση. Από εδώ, προειδοποιούμε τα υποστηριζόμενα από τις ΗΠΑ, τα λεγόμενα [αντιπολιτευόμενα] πολιτικά κόμματα όπως το CHP [κεντρικό αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα], το HDP [υπέρ-κουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα] και το Iyi [συντηρητικό / εθνικιστικό ]Καλό Κόμμα. «Θα είμαστε ο εφιάλτης σου αν δεν πάρεις τα χέρια σου από την [Τουρκική] πολιτεία μας, το έθνος μαε. Θα σας κάνουμε να φοβάστε να περπατήσετε στο δρόμο απο ντροπή] αποκαλύπτοντας τις πιο ιδιωτικές συνομιλίες σας. Χαιρετίζουμε όποιον αγωνίζεται για την Τουρκία ( το πουλί) και το Ισλάμ. Είθε ο Αλλάχ να είναι η βοήθειά μας. Δεν χρησιμοποιούμε κοινωνικά μέσα. Μην ξεγελιέστε από ψεύτικους λογαριασμούς. ”

Οι χάκερ έγραψαν κάτω από τη φωτογραφία των Ερντογάν και Αμπντουλχάμιντ ΙΙ: «Είμαστε αυτοί που σταμάτησαν τα τανκ με τα γυμνά μας χέρια τη νύχτα της 15ης Ιουλίου [αποτυχημένο πραξικόπημα 2016]. Είμαστε εκείνοι που σκότωσαν τον θάνατο εκείνο το βράδυ. Περιμένουμε στο Archers ‘Hill για 15 αιώνες [μια αναφορά σε μια σκηνή στη Μάχη του Uhud που δόθηκε από τον Μουσουλμάνο Προφήτη Μωάμεθ]! Είμαστε οι φύλακες αυτής της κόκκινης [τουρκικής] σημαίας που δεν θα μας αφήσει ποτέ τη σκιά της ». Το Archers ‘Hill αναφέρεται συχνά από τον Ερντογάν στις εκστρατείες του.

Ο Bozkurt πρόσθεσε: «Ο RootAyyıldız πιστεύεται ότι έχει συνδέσεις με στοιχεία της τουρκικής κυβέρνησης, ειδικά με την υπηρεσία πληροφοριών MIT και την αστυνομική υπηρεσία. Οι επιθέσεις της σε ξένες κυβερνήσεις, οντότητες και ιδιώτες συνέπεσαν με τον αυξανόμενο θόρυβο μεταξύ των Τούρκων αξιωματούχων που διατύπωσαν σκληρή κριτική και απειλές κατά τέτοιων ξένων κυβερνήσεων, οντοτήτων και ατόμων. ”

Ο Bozkurt τελείωσε το άρθρο του αποκαλύπτοντας ότι η τουρκική ομάδα χάκερ RootAyyıldız «στόχευσε επίσης την ελληνική κυβέρνηση και τα ιδρύματα κατά τη διάρκεια της αυξημένης έντασης μεταξύ των δύο χωρών τον Αύγουστο του 2020. Ο επίσημος ιστότοπος του Τμήματος Εκπαίδευσης Bihar στην Ινδία παραβιάστηκε τον Αύγουστο του 2019 από τον RootAyyıldız, ο οποίος δημοσίευσε μηνύματα προς επαίνους του Πακιστάν και του Ισλάμ. Τον Οκτώβριο του 2020, η ομάδα παραβίασε τον ιστότοπο της Αρμενικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν και δημοσίευσε μηνύματα προς υποστήριξη του Αζερμπαϊτζάν. ”

Σε ξεχωριστό άρθρο του πρακτορείου ειδήσεων του Reuters, με τίτλο: «Οι χάκερ που ενεργούν προς το συμφέρον της Τουρκίας πιστεύεται ότι βρίσκονται πίσω από τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις», Τούρκοι χάκερ επιτέθηκαν σε τουλάχιστον 30 οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών email της Αλβανίας, της Κύπρου και της Ελληνικής κυβέρνησης, στον ιστότοπο της εθνικής ασφάλειας σύμβουλος του Ιράκ, πρεσβείες και υπηρεσίες ασφαλείας, καθώς και εταιρείες και άλλες ομάδες.

«Οι επιθέσεις περιλαμβάνουν παρεμπόδιση της διαδικτυακής κίνησης σε ιστότοπους θυμάτων, επιτρέποντας ενδεχομένως στους χάκερ να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση στα δίκτυα κυβερνητικών φορέων και άλλων οργανισμών», έγραψε το Reuters.

«Σύμφωνα με δύο Βρετανούς αξιωματούχους και έναν Αμερικανό αξιωματούχο, η δραστηριότητα φέρει τα ορόσημα μιας κρατικής υποστηριζόμενης επιχείρησης κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο για την προώθηση των τουρκικών συμφερόντων», έγραψε το Reuters.

Αυτές οι προσπάθειες πειρατείας από την τουρκική κυβέρνηση που σχετίζεται με την ομάδα είναι ένα ακόμη παράδειγμα παραβίασης των διεθνών νόμων και συμβάσεων από την Τουρκία.

ΠΗΓΗ: armenologio

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια