ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Εξωτερική πολιτική με Μητσοτάκη vs Εξωτερική πολιτική με Τσίπρα


Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο τρόπος που απάντησε τις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου ομολόγου του, έχει μονοπωλήσει από χθες το βράδυ την συζήτηση σε εθνικό και όχι μόνο επίπεδο.

Ο κ. Δένδιας κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που έκαναν οι δύο άνδρες μετά τη συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα, απάντησε χωρίς περιστροφές και με σφοδρότητα στις διαχρονικές προκλήσεις της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής που εκφράστηκαν από τον κ. Τσαβούσογλου.

Μεταξύ άλλων ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δήλωσε με δηκτικό τρόπο προς την τουρκική πλευρά:

«Η ελληνική θέση όσον αφορά το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι σαφής πάντοτε. Και θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση αν περιμένατε, αγαπητέ μου Μεβλούτ, να μην τα πω εδώ στην Άγκυρα. Δηλαδή να έρθω εδώ στην Άγκυρα και να παρουσιάσω τα πράγματα σαν να μην έχει συμβεί τίποτε στο Αιγαίο και να μην έχει συμβεί τίποτε στην Ανατολική Μεσόγειο.»

«Η θέση της Ελλάδας είναι σαφής: η Τουρκία έχει παραβιάσει στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο το Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. 400 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος Mevlüt, πάνω από ελληνικό έδαφος. Δεν υπάρχει καμία διάταξη δικαίου που να επιτρέπει πτήση πάνω από το ίδιο το ελληνικό έδαφος. Δε μιλάω για τη θάλασσα.»

«Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ειλικρινά νομίζω ότι μετά από τα γεγονότα του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, δε θα έπρεπε η Τουρκία να κάνει μάθημα στην Ελλάδα.»

«Αποστρατικοποίηση των νησιών. Γιατί υπάρχει στρατός στα νησιά; Υπάρχει γιατί απειλούνται από κάπου. Ο στρατός κοστίζει χρήματα. Δεν θέλουμε να χαλάμε χρήματα χωρίς λόγο. Υπάρχει κανείς να ισχυρίζεται αυτή τη στιγμή ότι δεν υπάρχει στρατιωτική απειλή και αποβατική δύναμη απέναντι από τα νησιά; Εάν δεν υπάρχει, είναι καλό να μας το πουν.»

«Τα 6 - 10 μίλια στον αέρα και τη θάλασσα, αν θυμάμαι καλά, ξεκινάνε το 1930. Η Τουρκία για πρώτη φορά διαμαρτυρήθηκε το 1975. Μετά από 50 χρόνια, μετά από μισό αιώνα.»

Παρατηρώντας τον τρόπο που απάντησε καθώς και τα επιχειρήματα του κ. Δένδια, η σύγκριση με τον τρόπο που ασκούταν η εξωτερική πολιτική επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτεργάτες τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά και υπό την συνεπικουρία όσων τους στήριζαν, είναι αναπόφευκτη.

Οι θέσεις και οι απόψεις του Νίκου Κοτζιά, του Κώστα Ζουράρι, του Αλέξη Τσίπρα, του Γιάννη Μπαλάφα,

«Αν αρχίσεις και γίνεσαι στις διεθνείς σχέσεις μοναχοφάηςκαι όλη η ΑΟΖ είναι, ξέρω γω, το Καστελλόριζο έχει 100% όλη την ΑΟΖ σε όλη την περιοχή, συγγνώμη που το λέω έτσι, τότε είσαι και εσύ μέρος του προβλήματος»,

«Α, κάτι 16 νησιά που ζητάει ο Ερντογάν αυτά είναι άνευ σημασίας, το να χάσεις νησιά δεν είναι σπουδαίο, τα ξαναπαίρνεις. Και να μην τα πάρεις»,

«Μας κάνανε κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα, Ποιά σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;»,

«Θα περικόψουμε ισχυρότατα τις εξοπλιστκές δαπάνες. Θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία»,

«Και να τον βάζεις και τον άλλον στο παιχνίδι, για να κατευνάζει» δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ, όσο και να το θέλουν κάποιοι.

Δείτε το video:Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια