ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αποκάλυψη-βόμβα: Η Pfizer αύξησε κατά 7,5 ευρώ την τιμή του εμβολίου της για την ΕΕ


Η φαρμακευτική εταιρεία αύξησε περισσότερο από 60% την τιμή του εμβολίου της για τις μελλοντικές παραγγελίες που θα κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ αποκάλυψε πως η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer έχει αυξήσει το κόστος των μελλοντικών εμβολίων κατά της Covid που θα πουληθούν στην ΕΕ, από τα 12 ευρώ η δόση στα 19,50 ευρώ.

«Το εμβόλιο της Pfizer κόστιζε 12 ευρώ και ανέβηκε στα 15,50 ευρώ. Τώρα η ΕΕ για το 2022 και 2023 υπογράφει συμβόλαια για 900 εκατ. δόσεις εμβολίου ήδη στην τιμή των 19,5 ευρώ», αποκάλυψε ο Μπορίσοφ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σε συνομιλίες με την Pfizer για την προμήθεια εμβολίων COVID-19 το 2022 και το 2023. Ο Μπορίσοφ δήλωσε ότι οι συμβάσεις προβλέπουν τιμή στα 19,50 ευρώ ανά δόση.

Η ΕΕ έχει αναφέρει πως οι πληροφορίες για την τιμολόγηση και τα συμβόλαια είναι εμπιστευτικές, ωστόσο αξιωματούχος της Κομισιόν επιβεβαίωσε πως η ΕΕ καταρτίζει συμβόλαια για κράτηση 2 δισ. ενισχυμένων εμβολίων τα επόμενα δυο χρόνια.

Ο Μπορίσοφ, όπως αναφέρει το Euractiv.com καυχιέται για το πώς η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και οι διπλωματικές του προσπάθειες εξασφάλισαν επιπλέον 2,7 εκατ. δόσεις του εμβολίου Pfizer που θα παραδοθούν στη Βουλγαρία τους επόμενους δύο μήνες.

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, «τώρα φοβόμαστε περισσότερο τη γαλλική παραλλαγή. Θα εμφανιστούν πολλές ακόμη παραλλαγές… Επειδή €19,50 για 900 εκατ. θα κοστίσουν σχεδόν 18 δισ. ευρώ συνολικά», και προσθέτει ότι οι εμπειρογνώμονες πρέπει να βάλουν στην άκρη περισσότερα χρήματα για μελλοντικά εμβόλια.ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια