ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τόμπρας σε Προανακριτική για Παππά: Το Μαξίμου ήταν τo White House επί ΣΥΡΙΖΑ


Ο Κυριάκος Τόμπρας είναι ο πρώτος μάρτυρας που καταθέτει στην προανακριτική για το Νίκο Παππά και τους χειρισμούς του στο ζήτημα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο ίδιος εμφανίζεται ως διαμεσολαβητής στην προσέγγιση μεταξύ του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και των λιβανέζικων κεφαλαίων της CCC με σκοπό τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ξεκίνησαν οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τόμπρας κατέθεσε πως ο κ. Καλογρίτσας δεν ήταν ο πρώτος επιχειρηματίας που προσεγγίσθηκε προκειμένου να αποτελέσει το ένα μέρος της περιβόητης συμφωνίας που στόχο είχε να εξασφαλίσει στην τότε κυβέρνηση ένα φιλικό προς την ίδια και τις θέσεις της τηλεοπτικό σταθμό. Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε πως οι πρώτοι στους οποίους απευθύνθηκε ήταν ο Γιώργος Κουρής και ο Φίλιππος Βρυώνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι η σύμβαση υπεργολαβίας ήταν κατάφωρα εικονική. «Οι ίδιοι οι Χουρι το λένε στην εισαγγελία. Είπαν πως η σύμβαση υπεργολαβίας έγινε “για να διευκολύνουμε υποθέσεις χρηματοδοτικές του Καλογρίτσα”. Μοναδικός σκοπός της ήταν η μεταφορά 3 εκατομμυρίων στην Ελλάδα. Το καταθέτει και ο Χούρι και ο υπάλληλος του Λιανός», φέρεται να είπε ο κ. Τόμπρας.

«Ο Κουρής μου ζήτησε 48 ώρες προθεσμία για να μιλήσει με την κυβέρνηση. Τελικά με πήρε και μου είπε: "Δεν μπορώ, δεν με εμπιστεύονται". Και ο Βρυώνης δεν μπορούσε», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, και σημείωσε: «Ο Καλογρίτσας επιλέχθηκε επειδή είχε φιλική σχέση με την κυβέρνηση. Λεφτά δεν είχε, ωραίος να του δώσουν την αδερφή τους σε γάμο δεν ήταν. Μόνο για αυτό τον επέλεξαν οι Χούρι».

Στη συνέχεια και με βάση την αφήγηση του μάρτυρα, ο κ. Καλογρίτσας ήταν το τρίτο πρόσωπο στο οποίο και απευθύνθηκε (στο πλαίσιο της αναζήτησης συνεταίρου προκειμένου οι Χούρι να βάλουν τα χρήματα), ο οποίος και εμφανίστηκε θετικός: «Όλη η αγορά τον φώναζε κόκκινο εργολάβο! Δεν θα παιδευόμουν πολύ να πείσω τους Χούρι ότι είναι φιλικός στην κυβέρνηση. Όλοι τον ήξεραν».

«Όλο αυτό το διάστημα ο κ Σάμερ Χούρι ήταν εκτός Ελλάδος. Τον περίμεναν να έλθει Δεκαπενταύγουστο Μας περίμενε στο σκάφος του ο Χουρι στο Πόρτο Χέλι για να τους γνωρίσω. Ο Σάμερ Χούρι δεν μίλησε καθόλου για τη δουλειά και είπε «όλα είναι κλεισμένα». Ο Καλογρίτσας γελούσε. Έμεινα έκπληκτος. «Μα πως έγινε» ρωτάω. «Άσε τα η δουλειά ήταν κλεισμένη»! Εμένα με πήραν προφανώς για προκάλυψη. Ο Χουρι ήταν έτοιμος με τη συμφωνία και γελούσε με τον Καλογρίτσα έτοιμο και με γνώση»

Η συνάντηση στο Μαξίμου

Ο μάρτυρας παραδέχθηκε ότι δεν ήταν ποτέ παρών σε συνάντηση Καλογρίτσα-Χούρι -Παππά υποστήριξε ωστόσο ότι την Παρασκευή πριν από τον διαγωνισμό ο κ. Καλογρίτσας τον κάλεσε στο τηλέφωνο λέγοντάς του ότι μαζί με τον Σάμερ Χούρι ήταν στο γραφείο του Νίκου Παππά.

«Επειδή ο Καλογρίτσας δεν γνώριζε αγγλικά με έβαλε σε ανοικτή ακρόαση. Με είχαν παρακάμψει γιατί διαφωνούσα με την ιδέα η εγγυητική να εκδοθεί από τράπεζα των Χούρι», είπε και σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας περιέγραψε το πως η ιδέα για την υπεργολαβία επινοήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τόμπρας δεν θέλησε να κατονομάσει τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τους κωδικούς «White Porscha» και «White House», επικαλούμενος -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- τον φόβο ακόμα και για την ίδια του τη ζωή. «Δεν είδατε τι έπαθε ο Καραϊβάζ;», φέρεται να είπε.

Ο κ. Τόμπρας σημείωσε επίσης πως του τηλεφώνησε ο Καλογρίτσας λόγω του γεγονότος πως δεν γνώριζε αγγλικά και δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τις άλλες πλευρές: «Η πρόταση ήταν να βγει από τράπεζα των Χούρι επιταγή σε διαταγή για Καλογρίτσα ώστε με transfer να τα φέρει στην Τράπεζα Αττικής. Μάλλιασε η γλώσσα μου να τους εξηγώ ότι αυτό δεν γίνεται. Ήταν παράνομο καθώς ο διαγωνισμός ήταν έτσι φτιαγμένος ώστε να δέχεται εγγυητική μόνο από ελληνική τράπεζα. Με παρέκαμψαν και την Παρασκευή πριν από τον διαγωνισμό, επειδή διαφωνούσα, οι Χούρι - Καλογρίτσας πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Με πήρε τηλέφωνο ο Καλογρίτσας και μου το είπε. Ο Χούρι και ο Παππάς ήξεραν αγγλικά, αλλά ο Καλογρίτσας δεν ήξερε και με έβαλε ανοιχτή ακρόαση. Τους είπα ότι η ιδέα της εγγυητικής είναι "σκ@τά" και πως αν η κυβέρνηση την αποδεχθεί εγώ δεν φέρω ευθύνη. Ο Παππάς αρχικά τους είπε να στείλουν απευθείας τα λεφτά. Ο Χούρι μου είπε πως έχω δίκιο. Μετά από αυτό ο Χούρι έριξε την ιδέα για υπεργολαβία», είπε ο κ. Τόμπρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

«Άρα ο Παππας γνωρίζει για CCC και υπεργολαβία. Όλοι ήξεραν από που ήλθαν τα λεφτά. Όλοι. Και ο Δραγασάκης ήξερε. Ο Καλογρίτσας επιλέχθηκε επειδή είχε φιλική σχέση με την κυβέρνηση. Λεφτά δεν είχε ωραίος να του δώσουν την αδελφή τους σε γάμο δεν ήταν. Μόνο για αυτό τον επέλεξαν οι Χουρι. Ο Φιτ Χούρι δεν το ήθελε το κανάλι. Ο Σάμερ επέμενε. Ήθελε να κάνει ένα αντί- al jazzera δίκτυο στην Ελλάδα. Επέμενε για σύνδεση αραβικού κόσμου με Ευρώπη. Ήθελαν να υπάρχει δίωρο αγγλόφωνο δελτίο ειδήσεων για τον αραβικό κόσμο!», υποστήριξε ο κ. Τόμπρας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Επιπλέον, ο μάρτυρας προσθέτει: «Όταν πήγα τέλος να μεσολαβήσω για να γίνει η δουλειά και να μπουν και τα 17 εκατομμύρια για την άδεια ο Σάμερ Χούρι μου λέει πως μίλησε με Σπίρτζη για το τί να κάνει κι ο Σπίρτζης του είπε: «Ο Καλογρίτσας να πάει να γ... Να βάλει κι αυτός λεφτά...»

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στις τεταμένες σχέσεις των Καλογρίτσα και Χούρι λέγοντας πως υπήρχε μεμοράντουμ με υπογραφές -τις οποίες έχει στην κατοχή του- για συνεργασία των δύο πλευρών ώστε να «βγάλουν» τη ζημιά των 3 εκατ. ευρώ (της εγγυητικής).

«To White House είναι το Μέγαρο Μαξίμου»

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Προανακριτική, ο κ. Τόμπρας δήλωσε ξεκάθαρα ότι «το White House είναι το Μέγαρο Μαξίμου».

Πλεύρης: Τα παλιόπαιδα του Κουρή ποια ήταν;

Τόμπρας: Όνομα δεν λέω. Το Μάξιμου ήταν όμως. Εκεί μίλησε ο Κουρής. Συμπεραίνω πως Χούρι και Καλογρίτσας είχαν καθημερινή επαφή με Μαξίμου. Ο Καλογρίτσας αυτό ανέφερε παντού. Συστηνόταν ως μπροστινός της κυβέρνησης. Δεδομένο πως το Μαξίμου ήξερε πως ο Καλογρίτσας κατέβαινε και από πίσω ήταν η CCC. To White House λέω «είναι το Μαξίμου». Εδώ είμαστε ενόρκως. Όχι στο Kontra.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια