ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Υποκρισία χωρίς σύνορα στο θέμα της λαθρομετανάστευσης

Ανθρώπινα δικαιώματα, πρόσφυγες, λαθρομετανάστες και υποκρισία χωρίς… σύνορα

Ανδρούλα Γκιούρωφ

Πρόσφυγες και λαθρομετανάστες προωθούνται μεθοδευμένα και στοχευμένα από την Τουρκία σε γειτονικές χώρες προκειμένου να αλλοιωθεί η δημογραφία των πληθυσμών τους. Η Κύπρος είναι από τα μεγαλύτερα θύματα αυτών των παράνομων ροών

Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι ανά τον πλανήτη έχουν προκαλέσει τα τελευταία χρόνια τεράστιες ροές προσφύγων, οι οποίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο με τις αιματηρές συγκρούσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη , Συρία. Οι χώρες οι οποίες είχαν εμπλακεί σε αυτές τις συγκρούσεις, προκαλώντας χιλιάδες νεκρούς, ερείπια και καταστροφές, όχι μόνο δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους, αλλά φόρτωσαν τις αμαρτίες τους σε άλλους ώμους. Έκλεισαν συμφωνίες και βρήκαν τρόπους να χρηματοδοτούν την Τουρκία με δισεκατομμύρια, η οποία, εκμεταλλευόμενη τις αδυναμίες των ΝΑΤΟϊκών της συμμάχων, τώρα εργαλειοποιεί τα θύματα αυτών των πολέμων. Πρόσφυγες και λαθρομετανάστες προωθούνται μεθοδευμένα και στοχευμένα από την Τουρκία σε γειτονικές χώρες προκειμένου να αλλοιωθεί η δημογραφία των πληθυσμών τους.

Η Κύπρος είναι από τα μεγαλύτερα θύματα αυτών των παράνομων ροών. Πάνω στη μεγάλη ανοικτή πληγή, που είναι η συνεχιζόμενη τούρκικη κατοχή, επιχειρείται να ανοίξει και μια νέα, με την ανεξέλεγκτη προώθηση από τα κατεχόμενα μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών.

Ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν και το βαθύ κράτος της Τουρκίας έχουν συγκεκριμένο σχέδιο για τον αφελληνισμό του νησιού με το μουσουλμανικό στοιχείο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο αριθμός των λαθρομεταναστών, οι οποίοι εισέρχονται από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ενήλικοι άνδρες, που θα μπορούσαν να παραμείνουν στις χώρες τους και να τις υπερασπιστούν από τους ξένους εισβολείς.

Όταν οι ΝΑΤΟϊκές συμμαχικές δυνάμεις, της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, διέλυαν κατατεμαχίζοντας την πρώην Γιουγκοσλαβία σε κράτη δορυφόρους τους, δεν παρατηρήθηκε το ίδιο φαινόμενο με ορδές προσφύγων προς άλλες χώρες της Ευρώπης. Τώρα το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ένα σύγχρονο ανθρώπινο εργαλείο στα χέρια τους, το οποίο χρησιμοποιούν ως μαστίγιο για να προκαλούν σε χώρες μέλη τους νέα προβλήματα πάνω στα ήδη υφιστάμενα .

Δυστυχώς, η ηγεσία του ΑΚΕΛ έχει μετατρέψει σε λάβαρό της το μεταναστευτικό πρόβλημα και ωρύεται για το συρματόπλεγμα κατά μήκος της νεκρής ζώνης. Εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, βγήκαν στους δρόμους να φωνάξουν υπέρ των «ταγμάτων» των λαθρομεταναστών που μας στέλνει πεσκέσι η Τουρκία μέσω κατεχομένων. Δεν το αντιλαμβάνονται πως η χώρα μας βρίσκεται σε μια πολυμέτωπη πολιορκία που άνοιξε η Τουρκία. Από τη μια ο συνεχιζόμενος εποικισμός των κατεχομένων, από την άλλη η οργανωμένη επέλαση λαθρομεταναστών από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, ενώ διά θαλάσσης άλλα μπουλούκια μέσα σε ψαροκάικα με προορισμό τις ακτές της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Όσοι παρακολούθησαν την οργανωμένη προώθηση λαθρομεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα από τα σύνορα στον Έβρο το περασμένο καλοκαίρι, δεν μπορούν να αμφιβάλλουν πλέον για τις εγκληματικές προθέσεις της Τουρκίας.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. και κατά κύριο λόγο η Γερμανία, που κρατεί τα ηνία και ασκεί τον πλήρη έλεγχο, δεν έχουν καμιά πρόθεση να ανακόψουν τη φρενήρη επέλαση της Άγκυρας.

Στην περίπτωση της Κύπρου παρετάχθησαν οι υποκριτές χωρίς σύνορα και πιπιλίζουν τις διάφορες διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις για την προστασία των προσφύγων και μεταναστών. Κουνούν απειλητικά το δάκτυλο στην Κύπρο επειδή, λένε, δεν τηρεί τις συμβάσεις και θα υποστεί κυρώσεις. Για τους αυτόχθονες Κύπριους πρόσφυγες, όμως, που δεν μπορούν ούτε με κιάλια να δουν το σπίτι και τις περιουσίες τους, τις οποίες λυμαίνονται οι έποικοι εκ Τουρκίας, άκρα του τάφου σιωπή.

Αυτοί δεν έχουν δικαιώματα , δεν έχουν προσδοκίες, δεν έχουν ψυχή. Είναι άνθρωποι ενός κατώτερου Θεού και μιας Ευρώπης, η οποία αλληθωρίζει, κρίνοντας κατά το δοκούν ποιων παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο σεβασμός των ελευθεριών τους και από ποιους.

Ακόμα και ο εποικισμός, που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο είναι έγκλημα πολέμου, θεωρείται πλέον δεδομένο να είναι μέρος της ατζέντας και του «σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» για επίλυση του Κυπριακού.

Κυρώσεις με πολιτικές σκοπιμότητες

Η Ε.Ε. και ηγέτες των κρατών-μελών της δεν έχουν χάσει από καιρό μόνο την αξιοπιστία τους. Έχασαν το μέτρο παραβιάζοντας οι ίδιες με κυνισμό διεθνείς συνθήκες, συμβάσεις και διακηρυγμένες αρχές. Ανέχονται τη στυγνή δικτατορία του Ερντογάν, ο οποίος μετέτρεψε τη χώρα του σε μιαν απέραντη φυλακή και σ’ ένα κράτος-τρομοκράτη. Και όχι μόνο. Επιχειρούν τώρα να του προσφέρουν και αντίδωρα στο όνομα των οικονομικών τους συμφερόντων αλλά και της παραμονής της Τουρκίας στη ΝΑΤΟϊκή λυκοσυμμαχία. Ανέχονται ελαφρά τη καρδία τις απειλές της Άγκυρας εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας -κράτους μέλους της Ένωσης- και εμπαίζουν με αίολα επιχειρήματα ότι επίκειται δήθεν η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής. Ανέχονται την τουρκική βαναυσότητα και συναλλάσσονται με τον Ερντογάν. Σε αυτήν την υποκρισία χωρίς… σύνορα εντάσσονται και οι δικοί μας πολιτικοί, με τον Άντρο Κυπριανού του ΑΚΕΛ να εκφωνεί λογίδρια και να εκσφενδονίζει κατηγορίες περί ρατσισμού και φασισμού, παρασιωπώντας τον φασισμό της Τουρκίας και των ανδρεικέλων της στα κατεχόμενα, που σφετερίζονται το βιός των Ελληνοκυπρίων προσφύγων.
Την περασμένη Δευτέρα το Συμβούλιο της Ε.Ε. αποφάσισε να επιβάλει νέα περιοριστικά μέτρα σε έντεκα άτομα και τέσσερεις οντότητες που είναι υπεύθυνες για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Επιλεκτικά και μόνο εναντίον της Ρωσίας, της Κίνας για τους Ουιγούρους στο Σινγιάνγκ, και κάποιων άλλων αφρικανικών χωρών για την καταστολή εναντίον ΛΟΑΤΚΙ . Για την Τουρκία όμως δίνουν παράταση στην επιβολή κυρώσεων για άλλους 3 μήνες.

Προσχηματικά περιμένουν από την Τουρκία πως θα επιδείξει θετική στάση, αλλά τις πιέσεις έντεχνα τις ασκούν στην Κύπρο ώστε να ενδώσει σε λύσεις στο Κυπριακό για να βελτιωθούν οι σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας.

Την ίδια ώρα επιχειρείται η δημιουργία συνθηκών αναβάθμισης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων Τουρκίας – Ε.Ε. και αποφεύγεται η οποιαδήποτε αναφορά για το θέμα των κυρώσεων, της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στην Αμμόχωστο και στην επίλυση του Κυπριακού. Ούτε και γίνεται καμιά αναφορά στο ότι για 15 και πλέον χρόνια η Τουρκία δεν υλοποιεί τις κυπρογενείς υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι της Ε.Ε. για αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία και θεωρεί εκλιπούσα.
Δυστυχώς, θα διαπιστώνουμε ξανά και ξανά και από σύνοδο σε σύνοδο πως κανένα μέτρο δεν θα ληφθεί εναντίον της Τουρκίας, ούτε στην επικείμενη Σύνοδο κορυφής των 27, ούτε και στις επόμενες.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι θα επιβραβεύουν την τουρκική πειρατική πολιτική στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Να ευχόμαστε μόνο να μη γίνει αυτό και με τη θετική ψήφο της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο στόχος των υποτιθέμενων «συμμάχων» και «προστατών» της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας είναι ξεκάθαρος: Η πάση θυσία παραμονή της Τουρκίας στη δυτική τροχιά και στη σφαίρα επιρροής τους. Στο θυσιαστήριο έχουν τοποθετηθεί η Κύπρος και τα ανθρώπινα δικαιώματα και συμφέροντα του κυπριακού λαού στην ολότητά του.Τις τύχες του λαού μας θα προσφέρουν ως σπονδές για τον κατευνασμό και την ικανοποίηση της Άγκυρας.

Η Κύπρος παίζεται ξανά στη σκακιέρα των συμφερόντων των μεγάλων δυνάμεων και η Τουρκία αναμένει τη μεγαλύτερη μερίδα…

Άλλωστε ο Ερντογάν διακήρυξε στην πρόσφατη σύνοδο του κόμματός του ΑΚΡ, ότι στοχεύει σε μια νέα «μεγάλη Τουρκία», που με το νέο σύνταγμα που θα παρουσιαστεί και εγκριθεί εντός του 2022- 2023 (έτος-σταθμό, για την 100ή επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας). Βάφτισε όλες τις αιματηρές εισβολές και επεμβάσεις της χώρας του ως εκστρατείες ειρήνης.

Υπεραμύνθηκε, επίσης, του ρόλου της Τουρκίας στο προσφυγικό, καθώς και των στρατιωτικών επεμβάσεων σε μια σειρά μέτωπα. Το επιχείρημα που προέβαλε είναι ότι έτσι συνέβαλε στη σταθερότητα, έσωσε εκατομμύρια ανθρώπους από τον θάνατο και απέτρεψε ανθρωπιστικές καταστροφές.

Κατά τα άλλα, το ΑΚΕΛ διαδηλώνει υπέρ των λαθρομεταναστών και συζητά και υιοθετεί με Τ/κ κομματάρχες την πολιτική ισότητα, την οποία, ωστόσο, Τουρκία και Τ/κ εννοούν και αξιώνουν κυριαρχική ισότητα.

Ευχόμαστε, με αυτά τα μυαλά, η Κύπρος να μη μετατραπεί σε ένα κομμάτι στο παζλ των ονειρώξεων του Ερντογάν για τη «μεγάλη Τουρκία».

Οι βουλευτικές εκλογές πλησιάζουν. Ευχόμαστε όλοι οι πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου να το ασκήσουν και να μετρήσουν το ανάστημα ενός εκάστου, στέλνοντας όλους τους κατεργάρηδες εκεί που τους αρμόζει.

Σημερινή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια