ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης και ο... Σαββόπουλος - Επικός διάλογος στη Βουλή


Ένας ενδιαφέρων διάλογος με... μουσικές αναφορές, για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η επόμενη μέρα και με ποιους τρόπους μπορεί να ανοίξει η εστίαση διημείφθη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα, της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόσω ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο βήμα της Ολομέλειας.

«Ακούω από επιχειρηματίες της εστίασης, να λένε καλύτερα να μην μας ανοίξετε. Γιατί εσείς οι ίδιοι λέτε ότι καλύτερα να βγει ο κόσμος έξω επειδή ανοίγει ο καιρός. Το ερώτημα είναι να πάνε που; Δεν μπορούν να πάνε να κάτσουν σε έναν ανοικτό χώρο; Με μέτρα, με αποστάσεις».

Μπακογιάννη: Τραπεζάκια έξω λοιπόν

Τσίπρας: Πολύ ωραίος δίσκος του Σαββόπουλου το «τραπεζάκια έξω».

Μητσοτάκης: «Αυτό προτείνετε κ. Τσίπρα, τραπεζάκια έξω; Αυτό εισηγείστε;»

Τσίπρας: Πολύ ωραίος δίσκος του Σαββόπουλου το «τραπεζάκια έξω». Να τον ακούσετε. Αυτό που λέω είναι ότι δεν ξέρετε που πατάτε και που βρίσκεστε*. Ο μέσος πολίτης αδυνατεί να καταλάβει τι του λέτε. Και δεν εμπνέετε καμία εμπιστοσύνη.

* (σ.σ. αναφορά σε στίχο από το τραγούδι «Τσάμικος» από τον δίσκο «Τραπεζάκια έξω»του Διονύση Σαββόπουλου που λέει: «κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει»)
Απάντηση Μητσοτάκη πάλι με... Τσάμικο

Όταν ανέβηκε στο βήμα για τη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον προηγούμενο διάλογο και είπε χαρακτηριστικά:

Στον δίσκο του Σαββόπουλου υπάρχει και το τσάμικο που περιλαμβάνει τον στίχο «η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει και όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει.. Να ναι καλά ο Σαββόπουλος, ο στίχος αυτός γράφτηκε για εσάς..» είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια