ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Για ποιούς έρχεται το τέλος της μάσκας και πότε θα καταστραφεί η πανδημία: Τσιόδρας και Σύψας εξηγούν


Τις εκτιμήσεις τους για την εξέλιξη αλλά και το τέλος της πανδημίας εξέφρασαν σε ημερίδα οι καθηγητές και μέλη της Επιτροπής των Ειδικών Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Σύψας.

Ο κ. Τσιόδρας στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στη βρετανική μετάλλαξη, λέγοντας πως πλέον έχει κυριαρχήσει και στην πατρίδα μας.

Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσουν να φορούν μάσκες οι εμβολιασμένοι.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι η παραλλαγή Β117 (σσ: βρετανική μετάλλαξη) η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο κυριαρχεί και στην πατρίδα μας. Και για την παραλλαγή αυτή τόμως τα εμβόλια αποδίδουν», είπε, εξηγώντας ότι «η αποτελεσματικότητά τους σε περιοχές όπου επικράτησε η βρετανική μετάλλαξη ήταν στο 97%».

Αναφερόμενος μάλιστα στη χρήση μάσκας μελλοντικά σημείωσε: «Τα πλήρως εμβολιασμένα άμεσα όταν συναντιώνται με άλλα πλήρως εμβολιασμένα άτομα μπορούν να χαλαρώσουν τα μέτρα φυσικής απόστασης καθώς και τη χρήση της μάσκας. Αυτό ιθα το συζητήσουμετις επόμενες εημέρες και στην επιτριοπή».

Το καλοκαίρι του 2022 το τέλος της πανδημίας

Προς το καλοκαίρι του 2022 τοποθέτησε από την πλευρά του ο καθηγητής Νίκος Σύψας το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Τον Αύγουστο του 2022, όταν θα έχουμε τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, τότε ενδεχομένως θα καταστραφεί και ο ιός», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα το μοναδικό όπλο προς την επιστροφή στην κανονικότητα είναι τα εμβόλια.

Παράλληλα, μίλησε για τη βρετανική μετάλλαξη που όπως είπε έχει επικρατήσει στη χώρα μας, λέγοντας:

«Στην ουσία έχουμε μια νέα πανδημία που ξεκίνησε από τη βρετανική μετάλλαξη, η οποία μας χτύπησε ανελέητα» αρχής γενομένης από πέρυσι τον Δεκέμβριο.

https://hellasjournal.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια