ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τους κόφτει στην "Αυγή" να δουν την αδίστακτη χούντα του ψέματος που τους κατέλαβε; Μάλλον η αριστερή...ηθική τους, το βρίσκει δημοκρατικό


Ενώ η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αρκέστηκε σε γραπτές δηλώσεις για τα 54 χρόνια από την δικτατορία του 1967 και την ενίσχυση της Δημοκρατίας, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» αφιέρωσε το εξώφυλλό της σε αυτή, προκαλώντας αντιδράσεις.

Πράγματι, ανήμερα της 21ης Απριλίου 2021, η «Αυγή» ξάφνιασε με ολοσέλιδο εξώφυλλο για τη χούντα των συνταγματαρχών, αντί πχ για ένα αφιέρωμα στην νίκη και την εμβάθυνση της Δημοκρατίας, με την Μεταπολίτευση. Τανκς περνούν έξω από την ελληνική βουλή, στη φωτογραφία, αποτυπώνοντας την κατάλυση της Δημοκρατίας, ενώ ένα σχόλιο της εφημερίδας με κόκκινα γράμματα αναφέρει «Ναι, αλλά η χούντα έκανε δρόμους...». Επίσης σειρά άρθρων και αφιερωμάτων στη χούντα γεμίζουν τις σελίδες της εφημερίδας.


Ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου σχολίασε αρνητικά το συγκεκριμένο εξώφυλλο. «Η πιο αισχρή μορφή φασιστο-λαϊκισμού είναι το παιχνίδι με τα σύμβολα. Οπως σήμερα, που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αποστάσεις από τη Δημοκρατική τάξη και τις Συνταγματικές ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης», έγραψε, οργισμένος.Αρνητικά σχολιάστηκε το εξώφυλλο και από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Οικονόμου, στον Σκάι, ο οποίος υποστήριξε πως στην πραγματικότητα αυτό που θέλει να πει η εφημερίδα είναι για «τα τανκς του Μητσοτάκη». Τα σχόλια ...σχολίασε εκ νέου η εφημερίδα, σε άρθρο με τίτλο «Επίθεση στην «Αυγή»».

https://www.iefimerida.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια