ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αποστομωτική απάντηση σε φιλοτουρκική ΜΚΟ που σφετερίζεται την ελληνική Θράκη


Τα όργανα του καθεστώτος Ερντογάν χρωματίζουν με διαφορετικό χρώμα την ελληνική Θράκη, σαν να είναι τουρκική περιφέρεια

Η Μόνιμη Διπλωματική Αποστολή της Ελλάδας στο Γραφείο του ΟΗΕ έδωσε αποστομωτική απάντηση σε μια καθοδηγούμενη προφανώς απευθείας από την Άγκυρα γελοία ΜΚΟ, υπό τον πομπώδη τίτλο «Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με την ελληνική απάντηση στα όργανα του καθεστώτος Ερντογάν, τα οποία χρωματίζουν με διαφορετικό χρώμα την ελληνική Θράκη, σαν να είναι τουρκική περιφέρεια, «η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη ορίζεται σαφώς και βασίζεται σταθερά στις σχετικές διατάξεις της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης του 1923. Τα μέλη της είναι Έλληνες πολίτες, που απολαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα δικαιωμάτων μειονοτήτων, πέρα από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που είναι εγγυημένα σε όλους τους Έλληνες πολίτες χωρίς διάκριση από το Σύνταγμα και την εθνική νομοθεσία».

Ενδεικτικά, αναφέρονται «η υποχρεωτική ποσόστωση 0,05% για την εγγραφή φοιτητών μειονοτήτων στα ελληνικά πανεπιστήμια και το ποσοστό του 5‰ υπέρ των μειονοτικών μελών για πρόσληψη στην ελληνική δημόσια υπηρεσία».

Επισημαίνεται, μάλιστα, προς αυτή τη θλιβερή, ανθελληνική ΜΚΟ, που τολμά ξεδιάντροπα να συγκρίνει το επίπεδο δημοκρατίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στο δικτατορικό τουρκικό καθεστώς, ότι «άτομα που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις πτυχές της καθημερινής δημόσιας, αστικής και πολιτικής ζωής σε περιφερειακό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο».

Συνοψίζεται στο τέλος ότι οργανώσεις όπως αυτές δεν είναι σε θέση να μιλήσουν εκ μέρους των Ελλήνων πολιτών που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Να σημειωθεί ότι αυτοί οι τυχάρπαστοι έχουν αποστείλει εξώδικο στον βουλευτή Ροδόπης της Ν.Δ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος τους ξεμπροστιάζει με τις πατριωτικές του θέσεις.

ΠΗΓΗ: Newsbreak.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια