ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Χίος: Μικρή συμμετοχή στην κινητοποίηση κατά της δομής μεταναστών


Μια απόπειρα «αντικυβερνητικής» - όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης χαρακτήρισε - διαδήλωσης για το μεταναστευτικό, στη Χίο, δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση, καθώς δεν συγκεντρώθηκαν ούτε 800 άτομα.


Η διαδήλωση διοργανώθηκε από τοπικά συμβούλια Κοινοτήτων που όπως υποστηρίζουν θίγονται από την προοπτική λειτουργίας της νέας δομής στη θέση Θόλος και τη Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών. Παρόντες ήταν ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης - ο οποίος έχει έρθει σε κόντρα με τον υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη - ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κ. Τριαντάφυλλος.

Ωστόσο, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες η τοπική κοινωνία δεν φάνηκε να συγκινείται από το κάλεσμα. ««Αλυσίδα» αλλά… αραιή», αναφέρει τοπικό σάιτ και αναφέρει: «Λιγότερο μαζική και μαχητική -σε σχέση με κινητοποιήσεις του παρελθόντος- ήταν η διαμαρτυρία που διοργανώθηκε από τη συντονιστική επιτροπή αιρετών και κατοίκων της Χίου, το Σάββατο το πρωί στο λιμάνι της Χίου, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για δημιουργία ελεγχόμενης δομής στην περιοχή του Θόλους.

Σημειώνεται ότι η ΝΔ τους τελευταίους 16 μήνες μείωσε τις μεταναστευτικές ροές στη Χίο κατά 95% με αποτέλεσμα η δομή του νησιού από 6.000 που είχε, να αριθμεί πλέον μόλις 960 μετανάστες.

Δείτε φωτογραφίες από την διαδήλωση


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια