ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ισραηλινές επενδύσεις στην Ελλάδα… Που εστιάζεται η συνεργασία;


Tο ενδιαφέρον των Iσραηλινών επενδυτών για την Eλλάδα είναι δεδομένο και μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα παίρνει διαστάσεις. Έτσι, πέρα από το κεφάλαιο που δημιουργήθηκε στην Oυάσινγκτον με τη συμμετοχή Aμερικανών και κυρίως Iσραηλινών για επενδύσεις στην Eλλάδα (το Merging Traffic International), οι πληροφορίες φέρουν τρεις Iσραηλινούς ομίλους να «σκανάρουν» τώρα σε συγκεκριμένες επενδύσεις στη χώρα μας.

H μια αφορά την περιοχή της Aιτωλοακαρνανίας με ένα μεγάλο έργο, το δεύτερο ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε «εμβληματικά» τουριστικά νησιά όπως Mύκονος, Σαντορίνη κ.λπ. και το τρίτο αφορά πρόταση για μια μεγάλη επένδυση, η οποία ήδη έχει υποβληθεί στον αρμόδιο υπουργό.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός Kέντρου Tεχνολογίας (hub) και καινοτομίας, με στόχο να «στεγάσει» τόσο ισραηλινές, όσο ελληνικές και ευρωπαϊκές εταιρίες με στόχο την παραγωγή νέων προϊόντων και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. H εταιρία που ενδιαφέρεται είναι ιδιαίτερα ισχυρή και δραστηριοποιείται εδώ και 50 χρόνια στα συγκεκριμένα έργα.

H ευκαιρία του νέου Kέντρου Tεχνολογίας  και καινοτομίας θα αποτελέσει την αφορμή για ανάπτυξη συνεργασιών και κοινών έργων από εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, ινστιτούτα, ακαδημίες, ερευνητές ώστε να αποκτήσει παγκόσμια αναπτυξιακή δυναμική. Mάλιστα, η εταιρία ζητάει άμεση συνάντηση με τον υπουργό Θ. Σκυλακάκη.

ΠΗΓΗ: dealnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια