ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τουρκία απειλεί ΗΠΑ: Η βάση του Ιντσιρλίκ είναι τουρκική ιδιοκτησίαΗ αεροπορική βάση İncirlik στην επαρχία των Αδάνων είναι μια τουρκική στρατιωτική βάση και είναι ιδιοκτησία της Τουρκίας, φέρονται να δήλωσαν στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

"Η βάση İncirlik είναι μία από τις βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας μας που ανήκουν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Είναι μια τουρκική βάση και η ιδιοκτησία της, μαζί με όλες τις εγκαταστάσεις της, ανήκει στην Τουρκική Δημοκρατία", ανέφεραν.

Η δήλωση έρχεται προφανώς σε μία προσπάθεια να απειληθεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ, μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Το κλείσιμο της βάσης είναι μία εκ των ενεργειών που θα μπορούσε να κάνει η Άγκυρα, ώστε να εκδικηθεί βραχυπρόθεσμα.

Οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας σημείωσαν επίσης ότι η Τουρκική Δημοκρατία "επιτρέπει στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να συμμετάσχει σε κοινά αμυντικά μέτρα στις εγκαταστάσεις των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων στο İncirlik", υποδηλώνοντας ότι η Τουρκία μπορεί να σταματήσει να "κάνει χάρη" στις ΗΠΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια