ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κορωνοϊός: Περίπου 700 νεκροί στα κοιμητήρια του δήμου Θεσσαλονίκης


Στο κοιμητήριο της Θέρμης οι ειδικοί χώροι ταφής για τους νεκρούς λόγω κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται – Η πανδημία συνεχίζει να πλήττει τη Θεσσαλονίκη


Ολοένα και περισσότεροι ειδικοί χώροι ταφής για όσους κατέληξαν λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού δημιουργούνται στα κοιμητήρια της Θεσσαλονίκης.


Οι φωτογραφίες του GRTimes.gr από τα κοιμητήρια «Αναστάσεως του Κυρίου» στην περιοχή της Θέρμης μαρτυρούν «σκηνικό πολέμου».


Σε ορισμένους τάφους με φρέσκο χώμα υπάρχουν λουλούδια από τους συγγενείς, ενώ υπάρχουν και ανοιχτοί ταφώνες με λευκό σταυρό, που φτιάχτηκαν για τα νέα θύματα της πανδημίας.


Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργο Αβαρλή, τα στοιχεία δείχνουν τον αντίκτυπο της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη.


Μόνο τον Ιανουάριο του 2021 οι νεκροί από κορωνοϊό που θάφτηκαν στα συγκεκριμένα κοιμητήρια, τα οποία εξυπηρετούν και άλλους δήμους, ανέρχονται στους 73, τον Φεβρουάριο στους 32 και τον Μάρτιο στους 46, ενώ σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, συνολικά από το ξέσπασμα της πανδημίας έχουν ενταφιαστεί 700 άτομα που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό.


Τον Δεκέμβριο είχε ανακοινωθεί ότι θα ανοίξουν επιπλέον 300 ταφώνες σε ξεχωριστό σημείο, μέσα στα κοιμητήρια, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που ενδεχομένως να προέκυπταν. Τελικά, όμως, όπως αναφέρει ο κ. Αβαρλής, αποφασίστηκε να δημιουργηθούν 550, σχεδόν διπλάσιοι δηλαδή από την αρχική απόφαση έτσι ώστε να μην προκύψουν προβλήματα, απόφαση που σήμερα αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από σωστή.


Σήμερα, από αυτούς τους νέους ταφώνες που δημιουργήθηκαν σε χώρο των κοιμητηρίων που παλιά λειτουργούσε ως φυτώριο του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά εδώ και αρκετά χρόνια είχε εγκαταλειφθεί, έχουν καλυφθεί ήδη οι 250 και υπάρχουν διαθέσιμοι 350.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια