ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

«Πιθανό ένα 4ο κύμα το καλοκαίρι, θα γίνει σφαγή με την ινδική μετάλλαξη» εκτιμά ο καθηγητής Παυλάκης

Aποψη της Αθήνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/Gravanis Thomas

«Υπάρχει ακόμα υλικό για τον ιό και αν το αφήσουμε ελεύθερο θα κάνει μεγάλη ζημιά», τόνισε ο καθηγητής Ιατρικής Γιώργος Παυλάκης, προσθέτοντας πως «αν αφήσουμε το επιδημιολογικό κύμα να σέρνεται, θα φύγει πιο αργά, κάτι που σημαίνει ότι θα βλέπουμε κρούσματα μετά το Πάσχα. Αυτό δεν είναι κατάλληλη συνταγή για το καλοκαίρι».


Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Παυλάκης εξήγησε ότι επειδή υπάρχουν κι άλλα στελέχη του ιού έτοιμα να δείξουν τα δόντια τους, είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουμε και ένα 4ο κύμα. «Αυτό το 4ο κύμα, αν είναι ο ιός καινούριος, μπορεί να συμβεί και το καλοκαίρι».

Στην Ινδία, με το νέο στέλεχος, προβλέπεται να γίνει σφαγή, εκτίμησε, λέγοντας πως «ο ιός προσαρμόστηκε στον πληθυσμό και θερίζει». Επεσήμανε, επίσης, ότι είναι θέμα χρόνου να βρει ο ιός, από τη στιγμή που του δίνουμε χώρο, τον τρόπο να χτυπήσει.

Για το Πάσχα και το αν θα έπρεπε να γίνει κάποιο άνοιγμα, ο καθηγητής είπε ότι «με το Πάσχα πάει να γίνει κάτι σωστό στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να πάει ο ιός σε κάθε εκκλησία. Θα γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα αν ανοίξουν τα ταξίδια».

Τέλος, για τις συναντήσεις στα σπίτια είπε ότι, αν ο καθένας κρατήσει μια μικρή παρέα και δεν μαζευτούν 50 άτομα, δεν θα δώσουμε χώρο στον ιό.


Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι στο κύμα της Θεσσαλονίκης «πέθαναν άνθρωποι που δεν έπρεπε να πεθάνουν».

Με πληροροφορίες από Σκάι

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια