ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Δημοσκόπηση στην Ιταλία: Το 38% εγκρίνει τη στάση Ντράγκι για τον «δικτάτορα Ερντογάν» -To 23% τον ήθελε ακόμη πιο αυστηρό


Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρείας Swg, to 38% των Ιταλών εγκρίνει τη στάση του Μάριο Ντράγκι προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις δηλώσεις με τις οποίες τον χαρακτήρισε «δικτάτορα».


Παράλληλα, το 23% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι «θα μπορούσε να είναι ακόμη σαφέστερος, και το 18% απαντά ότι «είναι λάθος, διότι με τον τρόπο αυτό τίθενται σε κίνδυνο οι σχέσεις με την Τουρκία». Το 21% δεν είναι σε θέση να εκφέρει γνώμη.


Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Λιβύη, το 69% του στατιστικού δείγματος είναι της άποψης ότι πρέπει να ασκηθούν εντονότερες πιέσεις επί της κυβέρνησης της Τρίπολης, για να βελτιωθεί η κατάσταση των ξένων προσφύγων και μεταναστών στη βορειοαφρικανική αυτή χώρα, ενώ 21% δεν έχει μια σαφή γνώμη και το 10% είναι αντίθετο.


Στην ερώτηση, τέλος, αν η Ιταλία πρέπει να αναλάβει πιο δυναμικό ρόλο στη βόρεια Αφρική, από οικονομικής και πολιτικής απόψεως, το 57% απαντά καταφατικά, ενώ το 28% δεν έχει διαμορφώσει άποψη επί του θέματος και το 15% είναι αντίθετο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια