ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αποκάλυψη στην Προανακριτική:Έτσι δόθηκαν τα 3 εκατ. για το ΣΥΡΙΖΑ channelΣυνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το ΣΥΡΙΖΑ channel στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή κατέθεσε ο Χρήστος Νικολάου, υψηλόβαθμο στελέχους της εταιρείας «Τοξότης Α.Ε.» συμφερόντων του Χρήστου Καλογρίτσα.

Ο μάρτυρας είναι πολιτικός μηχανικός, στενός συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα και υπεύθυνος της εταιρείας για τα έργα στο εξωτερικό.

Πληροφορίες αναφέρουν, ο Χρήστος Νικολάου υποστήριξε ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε «εξαιρετικές σχέσεις» με τον Νίκο Παππά και πως το σχέδιο δημιουργίας τηλεοπτικού σταθμού είχε την αποδοχή της Κυβέρνησης.

Ο μάρτυρας φέρεται να ανέφερε στα μέλη της Προανακριτικής πως γνώρισε τον πρώην υπουργό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε γεύμα που οργάνωσε στην κατοικία του ο γνωστός εργολάβος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έγινε ο εξής διάλογος:

Πλεύρης: Ο κ. Καλογρίτσας σας είπε εάν στο κανάλι ενεπλάκη η Κυβέρνηση;

Μάρτυρας: Μου είπε ότι θα γινόταν με την αποδοχή της.

Πλεύρης: Σας είπε ο κ. Καλογρίτσας εάν είχε καλές σχέσεις με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τον κ. Παππά;

Μάρτυρας: Δεν χρειαζόταν να μου το πει διότι τον είχα γνωρίσει σπίτι του κ. Καλογρίτσα, Χριστούγεννα ή Πάσχα.

Πλεύρης: Όταν ήταν υπουργός;

Μάρτυρας: Ναι, το 2016 μάλλον Πάσχα γιατί ήμασταν έξω. Είχε και άλλους καλεσμένους. Περίπου 50 άτομα. Ήταν ο μόνος πολιτικός εάν θυμάμαι. Οι σχέσεις τους ήταν πολύ καλές.

Σε άλλο σημείο ειπώθηκαν τα εξής:

Κεγκέρογλου: Υπήρχαν άλλοι υπουργοί σε εκείνη την συνάντηση

Μάρτυρας: Όχι, μόνο η σύζυγος του κ. Σπίρτζη με τον οποίο ήταν κουμπάροι

Κεγκέρογλου: Είδατε πολιτικούς ή εκπροσώπους άλλων κομμάτων

Μάρτυρας: Όχι

Εκτός αυτών, ο Χρήστος Νικολάου υποστήριξε ότι η σύμβαση μεταξύ της «Τοξότης Α.Ε.» και της κατασκευαστικής εταιρείας CCC των Χούρι ήταν εικονική και πρόσθεσε ότι συμμετείχε σε συνάντηση των δύο πλευρών προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας.

«Η σύμβαση μεταξύ τους ήταν εικονική και τα 3 εκατομμύρια δόθηκαν για τη συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό» φέρεται να είπε.

Κελέτσης: Αν το έργο ήταν τεχνικό, θα είχατε κληθεί από τον Καλογρίτσα;

Μάρτυρας: Αν ήταν τεχνικό θα το ήξερα, θα με είχε καλέσει ο Καλογρίτσας ως μηχανικό. Δεν με κάλεσε γιατί το έργο δεν ήταν τεχνικό, αφορούσε την δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού.

Στη συνέχεια, ο Χρηστος Νικολάου φέρεται να είπε: «Δεν χρειάστηκα πολύ χρόνο. Κατέληξα πολύ σύντομα στην πλασματικότητα της σύμβασης. Δεν υπήρχε τεχνική περιγραφή του έργου. Δεν υπήρχε τίποτα. Αν δείτε τις διαδικασίες δημοπράτησης ενός τέτοιου μεγάλου έργου ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ απαιτούνται 150 σχέδια και 2000 σελίδες. Εδώ δεν υπήρχε τίποτα. Ήταν... ό,τι προαιρείστε».

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μια παραλλαγμένη εκδοχή των όσων είπε ο μάρτυρας για την κοινωνική εκδήλωση στο σπίτι του Χρήστου Καλογρίτσα με την συμμετοχή του Νίκου Παππά, υποστηρίζοντας ότι έγινε τον Δεκέμβριο του 2016, μετά τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών παρουσία 200 καλεσμένων λόγω της ονομαστικής εορτής του οικοδεσπότη.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο μάρτυρας επανήλθε στο θέμα της εορτής που έγινε στο σπίτι του Χρήστου Καλογρίτσα και απαντώντας σε ερωτήσεις του Διονύση Καλαματιανού είπε ότι μεταξύ των καλεσμένων ήταν και ο κουμπάρος του οικοδεσπότη Τάκης Θεοδωρικάκος.
Επόμενος μάρτυρας ο Καλογρίτσας

Η κατάθεση του Χρήστου Νικολάου ολοκληρώθηκε ενώ επόμενο όνομα στην λίστα μαρτύρων είναι του Χρήστου Καλογρίτσα.

Η εξέταση του γνωστού εργολάβου έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη.

Η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα είχε αρχικά προγραμματιστεί για χθες Τρίτη, ωστόσο ζήτησε οκταήμερη αναβολή για λόγους υγείας.

https://www.lykavitos.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια