ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

23 τα διαθέσιμα Μ1117 από την Γερμανία - Το Φθινόπωρο φθάνουν τα πρώτα στον Εβρο


της Κατερίνας Καλεντερίδου

23 Διαθέσιμα τεθωρακισμένα οχήματα Μ1117 Guardian από τα 80 που περίμεναν, βρήκαν τα μέλη της επιτροπή του ΓΕΣ που μετέβησαν στην Γερμανία προκειμένου να τα επιθεωρήσουν, ώστε να γίνουν αποδεκτά ως παραχωρούμενο πλεονάζον αμυντικό υλικό (EDA) από τις ΗΠΑ.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως η αμερικανική ενημέρωση προς το ΓΕΣ τον περασμένο Ιανουάριο, ανέφερε πως η έναρξη των παραδόσεων της πρώτης παρτίδας των 300 τεθωρακισμένων οχημάτων θα γίνει κατά το 3ο τρίμηνο του 2021, με ενημέρωση για 80 οχήματα στη Γερμανία, οπότε και θα μπορούσε να προσφέρει ευκαιρία άμεσης ένταξης νωρίτερα από το προαναφερθέν χρονικό διάστημα. (Υπενθυμίζεται ότι η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ενημέρωσε στις 21ΔΕΚ20 τα μέλη της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής για: Την προμήθεια μεταχειρισμένων Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ) Μ1117 Guardian από τις ΗΠΑ για τον ΕΣ, προϋπολογισμού €50 εκατ. ώστε μεταξύ άλλων, να ενισχύσουν και τις Μονάδες του Έβρου. Μάλιστα οι επιτελείς του ΓΕΣ ανέμεναν 80 τεθωρακισμένα οχήματα «Μ1117» ασφαλείας , τα οποία απέσυραν οι ΗΠΑ και υπηρετούν στην Γερμανία).

Ωστόσο, τα μέλη της επιτροπής του ΓΕΣ, εξέτασαν διεξοδικά τα 23 οχήματα την περασμένη εβδομάδα (καθώς τα υπόλοιπα τα έδωσε η Γερμανία σε άλλες χώρες) και αφού υποβληθούν μετά την παράδοσή τους σε εργασίες αποκατάστασης, θα παραδοθούν χωρίς οπλισμό και το ΓΕΣ θα πρέπει να μεριμνήσει για να τα εξοπλίσει.Τα πρώτα οχήματα που θα φθάσουν από την Γερμανία, αναμένεται να διατεθούν στο Δ΄ Σώμα Στρατού ώστε να ενισχυθούν τα μέσα επιτήρησης της μεθορίου με την Τουρκία.

Τέλος, σημειώνεται πως κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, κλιμάκιο του ΓΕΣ θα μεταβεί στις ΗΠΑ, ώστε να επιθεωρήσει τον κύριο όγκο των Μ1117.

https://pameevro.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια