ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Εισαγγελική παρέμβαση για το «κορονοπάρτι» στο ΑΠΘ με συμμετοχή 1.000 ατόμων


Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι εικόνες συνωστισμού που είδαν το τελευταίο 24ωρο το φως της δημοσιότητας από υπαίθριο πάρτι στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τη συμμέτοχη εκατοντάδων νεαρών ατόμων.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα από την Κρατική Ασφάλεια.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν οι διοργανωτές του πάρτι, ενώ το αδίκημα που ερευνάται εάν στοιχειοθετείται είναι αυτό της παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ του Σαββάτου, καταγράφηκαν απίστευτες εικόνες συνωστισμού με περισσότερους από χίλιους φοιτητές και μη να διασκεδάζουν με μουσική και αλκοόλ, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο προστασίας. Την ώρα που η Πόλη παρουσιάζει επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα και η αυξητική τάση των κρουσμάτων συνεχίζεται, οδηγώντας την κυβέρνηση να μην επιτρέψει το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, δεν φαίνεται να πτοείται ένα τμήμα της νεολαίας.Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων όχι μόνο δεν τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας, αλλά και δεν φοράει μάσκα. Όπως αναφέρει το thestival.gr φοιτητές και άλλοι ενώθηκαν σε διάφορες μεγάλες παρέες, διασκεδάζοντας με μουσική και καταναλώνοντας ποσότητες αλκοόλ.Η προσέλευση των συμμετεχόντων στο πάρτι ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου και συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η Αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά το πάρτι μέσω των δυνάμεων ασφαλείας. Τα πληρώματα των περιπολικών και των δικύκλων που περιπολούσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έλαβαν εντολή να μην διέρχονται μπροστά από την πλατεία Χημείου για να μην προκληθεί επεισόδιο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια