ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Εγκρίθηκε το πρώτο κτίριο στο Ελληνικό - Δείτε το Hellinikon Sales Center


Tο Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη για το Hellinikon Sales Center
Εγκρίθηκε σήμερα από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) η αρχιτεκτονική μελέτη κτιρίου πολλαπλών χρήσεων με εμπορικό κατάστημα και χώρους συνάθροισης κοινού εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά.

Το Hellinikon Sales Center είναι το πρώτο κτίριο που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου ανάπτυξης στον χώρο του πρώην αεροδρομίου.


Η ανέγερσή του θα πραγματοποιηθεί εντός της Ζώνης Ανάπτυξης «Γειτονιά Μαρίνας Αγίου Κοσμά» που χωροθετείται στο παραλιακό μέτωπο της έκτασης, στην περιοχή της μαρίνας του Αγίου Κοσμά. Το κτίριο θα τοποθετηθεί μεταξύ του οικιστικού πύργου Marina Residential Tower (που θα κατασκευαστεί στα βόρεια της έκτασης του Ελληνικού) και του Εμπορικού Κέντρου Marina Mall (που έχει χωροθετηθεί στα νότια), ενώ ένας νοητός άξονας θα το συνδέει με τον διατηρητέο Ανατολικό Αεροσταθμό (στα ανατολικά) του αρχιτέκτονα E. Saarinen, το οποίο έχει κηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως «νεότερο μνημείο».
Η αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπει τη δημιουργία ενός «διάφανου στεγάστρου» σε ένα σύγχρονο και καινοτόμο κτίριο που τοποθετεί τις βασικές του λειτουργίες σε ένα επίπεδο το οποίο αιωρείται κάτω από τη σκιά του μεταλλικού στεγάστρου.


Σύμφωνα με το σκεπτικό της αρχιτεκτονικής μελέτης, όπως κάποτε ο Ανατολικός Αερολιμένας αποτελούσε την «Πύλη Εισόδου» στην Ελλάδα για τον επισκέπτη, έτσι και τώρα το Sales Center φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως μία νέα σύγχρονη «Πύλη Εισόδου» εισάγοντας τον επισκέπτη, μέσω της οπτικής επαφής, στο Project της Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πάρκου.
Για τον λόγο αυτό, καθώς και για την επίτευξη απρόσκοπτης θέας όλου του παραλιακού μετώπου έως τον Πειραιά, δημιουργείται ένα διώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού 840 τ.μ., το οποίο με τη σειρά του εδράζεται σε ένα υπερυψωμένο κρηπίδωμα περίπου 1,5 μέτρου πάνω από το επίπεδο της υφιστάμενης στάθμης.

Στον περιβάλλοντα χώρο, η επιλογή των υλικών και των φυτεύσεων γίνεται με στόχο το έργο να αποκτήσει χαρακτήρα φιλικό προς το φυσικό περιβάλλον και να μειωθεί στο ελάχιστο το οικολογικό του αποτύπωμα. Αντίστοιχα, η παλέτα φύτευσης αποτελείται από είδη με χαμηλές υδατικές ανάγκες, δοκιμασμένης αντοχής στο μικροκλίμα της περιοχής μελέτης και τις συνθήκες γειτνίασης με τη θάλασσα.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια