ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Εκατομμύρια ιστότοποι εκτός λειτουργίας μετά τη φωτιά σε εταιρεία υπηρεσιών cloud

REUTERS


Η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στο OVHcloud, κατέστρεψε ένα από τα τέσσερα κέντρα δεδομένων στο Στρασβούργο, στην ανατολική Γαλλία και προκάλεσε ζημιές σε ένα άλλο, βγάζοντας εκατομμύρια ιστοσελίδες εκτός σύνδεσης.

Δεν υπήρχε καμία άμεση εξήγηση για την αιτία που οδήγησε στην πυρκαγιά.

Ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών cloud της Ευρώπης είπε στους πελάτες του, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής κυβέρνησης και της εταιρείας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Deribit, να ενεργοποιήσουν τα σχέδια αποκατάστασης καταστροφών μετά την πυρκαγιά.

«Οι πυροσβέστες έσπευσαν αμέσως στο σημείο, αλλά δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τη φωτιά» στο κέντρο δεδομένων, δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος Οκτάβ Κλαμπά. Είπε ότι το σχέδιο για τις επόμενες δύο εβδομάδες περιλαμβάνει την ανοικοδόμηση του εξοπλισμού των κέντρων και τον έλεγχο των συνδέσεών τους με οπτικές ίνες.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1999 και ανταγωνίζεται τους Αμερικανούς κολοσσούς Amazon Web Services, το Azure της Microsoft Corp και το Google Cloud της Alphabet Inc., που κυριαρχούν στην αγορά.

Οι επηρεαζόμενοι από τη φωτιά διακομιστές φιλοξενούσαν 3,6 εκατομμύρια ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων εξειδικευμένων κυβερνητικών πλατφορμών στη Γαλλία, τη Βρετανία, την Πολωνία και την Ακτή του Ελεφαντοστού.

Τα κέντρα δεδομένων του Στρασβούργου είναι μεταξύ των 17 κέντρων της OVHcloud στη Γαλλία, που έχει 32 παγκοσμίως.

Αρκετοί πελάτες δήλωσαν ότι οι ιστότοποί τους έχουν βγει εκτός σύνδεσης ή δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το Κέντρο Πομπιντού, ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα τέχνης της Γαλλίας, δήλωσε ότι ο ιστότοπός του είναι εκτός λειτουργίας.

Η Deribit είπε επίσης ότι έχει τεθεί offline αλλά οι συναλλαγές δεν έχουν επηρεαστεί.

Η OVHcloud αρνήθηκε να σχολιάσει τα πρωτόκολλα πυρασφάλειας. Η φωτιά δεν ενέχει τοξικό κίνδυνο, πρόσθεσε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια