ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Όχι, ο εικονιζόμενος αστυνομικός ΔΕΝ σχετίζεται με τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Ισχυρισμός

Ο εικονιζόμενος είναι ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ που άσκησε βία σε βάρος νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Συμπέρασμα

Ο άνδρας που απεικονίζεται στις υπό εξέταση φωτογραφίες δεν έχει ουδεμία σχέση με τα περιστατικά που σημειώθηκαν στις 7/3/2021 στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Πρόκειται περί συνωνυμίας.

Φωτογραφίες αστυνομικού διαμοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδευόμενες από τον ισχυρισμό ότι σε αυτές απεικονίζεται ο άνδρας της ΔΙΑΣ που πρωταγωνίστησε στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής 7 Μαρτίου του 2021. Ωστόσο, ο εικονιζόμενος αστυνομικός ουδεμία σχέση έχει με το εν θέματι περιστατικό. Ας δούμε αναλυτικά, τι ισχύει.

Παράδειγμα δημοσίευσης:
Τι ισχύει;

Με αφορμή έγγραφο που τιτλοφορείται «Έκθεση Εξέτασης Κατηγορουμένου» χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναρτούν μαζικά φωτογραφίες του αστυνομικού Παναγιώτη Αθανασόπουλου στο διαδίκτυο διατεινόμενοι πως πρόκειται για τον πρωταγωνιστή άνδρα της ΔΙΑΣ στο βίαιο περιστατικό που έλαβε χώρα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Ωστόσο, ο χρήστης που βρήκε τις φωτογραφίες του δημοσιευμένες στο διαδίκτυο να συνοδεύονται από απειλές ουδεμία σχέση έχει με το προαναφερθέν συμβάν. Πιο συγκεκριμένα, σε δημοσίευσή του στο Facebook ο τελευταίος καθιστά σαφές πως υπηρετεί εδώ και χρόνια στην επαρχία και όχι στην Αθήνα. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

Διαβάζοντας την Έκθεση Κατηγορουμένου κανείς αντιλαμβάνεται ότι το μοναδικό κοινό στοιχείο ανάμεσα στους 2 άνδρες είναι το ονοματεπώνυμό τους.

Χαρακτηριστικά, ο Αθανασόπουλος Παναγιώτης που ήταν παρών στα επεισόδια στην πλατεία Ν. Σμύρνης έχει τον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου. και υπηρετεί στην Αθήνα. Αντιθέτως, ο συνονόματός του κ. Αθανασόπουλος έχει σύμφωνα με την κάτωθι φωτογραφία το βαθμό του Αρχιφύλακα και υπηρετεί στην επαρχία. Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές πως πρόκειται για μια απλή συνωνυμία.

Στο διαδίκτυο διαμοιράζονται επίσης εικόνες που δήθεν απεικονίζουν πολίτη που δέχθηκε τη βίαιη επίθεση από τον Αστυνομικό της ΔΙΑΣ.


Εντούτοις, στην πραγματικότητα η φωτογραφία δεν απεικονίζει το νεαρό που δέχθηκε προσφάτως την επίθεση με το πτυσσόμενο γκλοπ στην Αθήνα. Ειδικότερα, η εν λόγω φωτογραφία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020 όταν διμοιρίες των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με κατοίκους του νησιού της Χίου στο λιμάνι των Μεστών.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τα παραπάνω καθίσταται σαφές πως η στόχευση του κ. Αθανασόπουλου είναι ατυχής καθότι ο ίδιος παρότι αστυνομικός ουδέποτε συμμετείχε στα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή 7 Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη. Κατά συνέπεια ο υπό εξέταση ισχυρισμός, καθότι αναληθής, καταρρίπτεται.


Στέλιος Πουρνής

https://www.ellinikahoaxes.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια