ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μανιτάκης: Πρόσχημα, αυτό που ζητάει ο Κουφοντίνας – Η κυβέρνηση να μην παίξει το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ


Πρόσχημα, χαρακτήρισε ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Αντώνης Μανιτάκης, το αίτημα Κουφοντίνα να επιστρέψει στον Κορυδαλλό, το οποίο όπως υπογράμμισε, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί τόσο για λόγους αρχής, όσο και για πρακτικούς λόγους.

«Είναι πρόσχημα αυτό που ζητάει ο Κουφοντίνας, κυρίως όταν διαπίστωσε ότι η στάση αυτή έχει την κάλυψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και καλώντας την κυβέρνηση να μην παίξει το επικίνδυνο -όπως το χαρακτήρισε- παιχνίδι που παίξει εσχάτως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Την ευθύνη της ζωής ενός καταδίκου, αλλά και την πολιτική ευθύνη, την έχει η κυβέρνηση. Άρα η κυβέρνηση οφείλει να βρει έναν τρόπο να μην παίξει το επικίνδυνο παιχνίδι της αντιπολίτευσης, ούτε και να μπει στη λογική της», τόνισε ο κ. Μανιτάκης και συμπλήρωσε στην κριτική του για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει αυτό για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Η όλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, βασίζεται στην πόλωση, την οξύτητα, την άρνηση, τον μηδενισμό. Αν το επιδιώκει συνειδητά αυτό, τότε είναι λογικό να πέσει πάνω στον Κουφοντίνα για να διαιωνίσει έναν λόγο διχαστικό και νοσηρό, που έχει καταστρέψει εδώ και δεκαετίες τη χώρα».

«Η τήρηση των νόμων», συνέχισε ο κ. Μανιτάκης, «μπορεί να διέπεται και από ένα κλίμα επιείκειας εντός του νόμου και όχι έξω από το νόμο. Χωρίς ευνοϊκή μεταχείριση και χωρίς να θυσιάζεται το κράτος δικαίου. Όμως η λύση αυτή προϋποθέτει την αλλαγή πολιτικού κλίματος. Η ζωή ενός απεργού πείνας, όταν είναι κατάδικος είναι ευθύνη της πολιτείας. Αν πεθάνει ο Κουφοντίνας την πολιτική ευθύνη θα την έχει η κυβέρνηση. Όμως αυτό είναι το επιδιωκόμενο;» διερωτήθηκε και ακολούθως εξήγηση γιατί δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα του αρχιεκτελεστή της «17Ν»:

“Το αίτημα του καταδίκου Κουφοντίνα να επιστρέψει στον Κορυδαλλό δεν μπορεί να ικανοποιηθεί και για λόγους αρχής και για λόγους πρακτικούς. Η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί είναι ορθή και νόμιμη. Όμως το θέμα έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις. Είναι πρόσχημα αυτό που ζητάει ο Κουφοντίνας, κυρίως όταν διαπίστωσε ότι η στάση αυτή έχει την κάλυψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όταν ένας δολοφόνος στυγνός και αμετανόητος διαπιστώνει την πολιτική κάλυψη, αυτό τον έχει γεμίσει με αισιοδοξία και υπεροψία που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί. Διότι ξαφνικά από κατάδικος, μπορεί να γίνει μάρτυρας και μπορεί να γίνει και ήρωας”.

Ερωτηθείς τέλος για την εισαγγελική εντολή χορήγησης των αναγκαίων ιατρικών μέτρων στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο Αντώνης Μανιτάκης απάντησε ότι «ο κατάδικος μπορεί να πειθαναγκαστεί για ιατρική φροντίδα αλλά και σίτιση», ενώ αναφορικά με τη στάση που θα μπορούσε να κρατήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να παρέμβει ούτε στην έκτιση της ποινής αλλά ούτε και στην εκτέλεση της δικαστικής απόφασης».

Πηγή: Protagon.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια