
Με αφορμή τα επεισόδια στη Ν. Σμύρνη, για τα οποία έχει διαταχθεί και ΕΔΕ, ο Αλέξης Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να κατηγορήσουν κυβέρνηση και πρωθυπουργό σε μια ακόμη απέλπιδα προσπάθεια να στήσουν το αφήγημα περί αυταρχισμού. Όμως η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί ερωτήματα όταν αναφέρει πως δεν αφήνουν τους απλούς εργαζόμενους «να έχουν έστω μια μικρή ανάσα», «έναν περίπατο το απόγευμα της Κυριακής. Μια βόλτα μέχρι τη θάλασσα. Ακόμη και μέχρι την πλατεία της γειτονιάς».
Έτσι την ώρα που κατηγορεί την κυβέρνηση για αδυναμία αντιμετώπισης της πανδημίας και επιρρίπτει ευθύνες για τους θανάτους εμφανίζεται να υιοθετεί όλα όσα έχουν αναφέρει σε καταγγελίες τους συλλογικότητες με αναρτήσεις ακόμη και σε γνωστές σελίδες του αναρχικού χώρου, στηρίζοντας και τα μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν την εμφάνισή τους μοιράζοντας «τρικάκια» στα οποία ενέπλεκαν και τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη.
«Το μόνο που ξέρει να κάνει με σχέδιο είναι να βαράει στο ψαχνό», σημειώνει για την κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ενορχηστρωτής της μεγαλύτερης εκστρατείας αυταρχισμού και εξαπάτησης που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες».
Παρέμβαση επιχείρησε και ο Νάσος Ηλιόπουλος βλέποντας ακόμη και ένα ελληνικό «i can’t breathe» όπως σημειώνει σε ανάρτησή του προσθέτοντας πως «η πολιτική του αυταρχισμού πρέπει να ανατραπεί». Φυσικά, του Αλέξη Τσίπρα είχε προηγηθεί ο Παύλος Πολάκης με τις, στο γνωστό δικό του ύφος, αναρτήσεις.
Επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το ρίσκο που είχε δεχθεί (ότι υπάρχει, όπως είπε ο ίδιος αργότερα) για τη συμμετοχή στις πορείες, εμφανίζεται να υποστηρίζει πως η κυβέρνηση δεν αφήνει τους «εργαζόμενους» να πάρουν «μια ανάσα», την ώρα που έχουν εφαρμοστεί μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διασπορά της πανδημίας και να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας.
Οι αναφορές στα περί αυταρχισμού εντάσσονται στο γνωστό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ που επί σειρά μηνών επιχειρεί να στήσει επενδύοντας σε μια διχαστική ρητορική και στη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων με επαναφορά των συνθημάτων του τύπου «δεξιά-αντιδεξιά».
Είναι η πολλοστή φορά που επιχειρείται αυτή η προσπάθεια. Όμως τώρα στηρίζεται σε μια υπόθεση όπου υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Πολύ δε περισσότερο όταν εμφανίζονται διάφορες συλλογικότητες της περιοχής της Νέας Σμύρνης, ακροαριστερών αποχρώσεων να σηκώνουν το θέμα, ενώ η ΕΛΑΣ υποστηρίζει πως οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν πρώτοι στο σημείο δέχθηκαν επίθεση από τουλάχιστον 40 άτομα.
Μεταξύ των προσώπων που προσήχθησαν είναι και γνωστά πρόσωπα του αναρχικού χώρου.
Είναι δεδομένο πως υπάρχουν πολλές προσπάθειες να υπονομευθούν τα μέτρα. Το πώς όμως αντιμετωπίζονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως από αυτό της αξιωματικής έχει σημαντικό ρόλο τόσο στη λειτουργία του συστήματος όσο και στη συνολική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο όπου επιδιώκεται η αναστροφή της καμπύλης για να επιτευχθεί και ο στόχος της χάραξης νέας πορείας.
0 Σχόλια
Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε