ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε νέα αφορμή για πορείες: Τους λαθρομετανάστες-εικόνες


Την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επιχειρεί να αντικρούσει τις κατηγορίες της κυβέρνησης πως υποκινεί δεκάδες διαδηλώσεις και συμβάλει στην διάδοση του κορωνοϊού, το κόμμα του πραγματοποιεί νέα πορεία, για τους μετανάστες και τον ρατσισμό.

Πράγματι, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε διαδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, το Σάββατο, 20 Μαρτίου:

Δείτε την ανακοίνωση από το Tμήμα Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ:

Στις 20 Μάρτη διαδηλώνουµε για να µπει τέλος στην ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ σε βάρος των προσφύγων και των µεταναστών. ∆εν ανεχόµαστε χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά να πνίγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, να κλείνονται σε στρατόπεδα-γκέτο, να φυλακίζονται στα Προκεκα χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα, να επαναπροωθούνται παράνοµα από τα σύνορα, να πετάγονται στο δρόµο ως άστεγοι.

Μας κινητοποιούν οι απάνθρωπες εικόνες των θαμμένων στο χιόνι σκηνών των ξεπαγιασμένων προσφύγων στα στρατόπεδα των νησιών και της ενδοχώρας, των πλημμυρισμένων σκηνών σε άθλια καμπ όπως του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης. Μας εξοργίζουν οι συνεχιζόμενες καταγγελίες για τις παρανομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στα νησιά και στον Έβρο παρά και ενάντια σε κάθε έννοια διεθνούς προστασίας και δικαίου της θάλασσας τις οποίες Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καμώνονται πως δεν γνωρίζουν.

Ζητάμε να επισπευσθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες ώστε να μπορούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να πάρουν χαρτιά και άσυλο, τα παιδιά των προσφύγων να γραφτούν στα σχολεία, όλα τα καµπ να µπουν στο πρόγραµµα των εµβολιασµών, να πάρουν ΑΜΚΑ. Να σταµατήσουν τώρα οι εξώσεις από τα ξενοδοχεία. Να σταματήσουν οι παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και στον Έβρο. Να υπάρξει άμεση αποσυμφόρηση στα Προκεκα. Να σταμάτησει τώρα η πολύχρονη κράτηση-βασανιστηριο σε κρατητήρια ΑΤ. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να φυλακίζεται χωρίς να έχει διαπράξει αδίκημα.

Στις 20 Μάρτη, θα είμαστε όλοι-ες στην Ομόνοια στις 3 μ.μ. σε ένα συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες/τριες».

Και η αφίσα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε σε ανάρτησή του και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης:

https://www.iefimerida.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια