ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η Ευρώπη κουρέλιασε την αξιοπρέπειά της για τον Ερντογάν


Απορεί κανείς πως οι εγκέφαλοι, οι ταγοί της Ε.Ε σκύβουν το κεφάλι και προσκυνούν τον πολυχρονεμένο σουλτάνο. Όποια κι αν είναι τα συμφέροντα υπάρχει και μια λέξη που λέγεται αξιοπρέπεια. Μπορεί να είναι άγνωστη και να υπερκαλύπτεται από την αλαζονεία της εξουσίας, οι απλοί πολίτες όμως την αναζητούν και την θέλουν.

1 Ο Ερντογάν που θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις του με την Δύση και μάζεψε τα πλοία του προσωρινά στο μουράγιο, σε μια μόνο μέρα έκανε ανοσιουργήματα.

2 Υπαγόρευσε την άρση της ασυλίας του Κούρδου βουλευτή Γκεργκερλίογλου, τον οποίο απομάκρυναν βίαια από το Κοινοβούλιο.

3 Άσκησε αγωγή για το κλείσιμο του φιλοκουρδικού κόμματος HADEP. Σίγουρα την ίδια τύχη επιφυλάσσουν και για το Κόμμα ΙΥΙ της λύκαινας Ακσενέρ. Ο απόλυτος άρχοντας δεν ανέχεται την αντιπολίτευση. Επιδιώκει να κλείσει όλες τις δυσάρεστες φωνές για να προχωρήσει σε εκλογές και να υποδεχθεί το 2023 ως ισχυρός Πρόεδρος.

4 Το Πάρκο Γκεζί , στην Πλατεία Ταξίμ, όπου είχαν γίνει τα επεισόδια, αφαιρέθηκε από την ιδιοκτησία του Δήμου Κωνσταντινούπολης και μεταβιβάζεται σε ιδρύματα. Η συνέχεια γνωστή….

5 Το κράτος εγγυήθηκε την κατασκευή της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης

6 Απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας που είχε διοριστεί 4,5 μήνες πριν .

7 Ακυρώθηκε η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για μια διεθνή δεσμευτική σύμβαση που προστατεύει την ενδοοικογενειακή βία και τη βία έναντι των γυναικών.

Η Σύμβαση ονομάσθηκε έτσι γιατί η χώρα που τη ζήτησε ήταν η Τουρκία την εποχή που ο Ερντογάν ήθελε να το παίξει δημοκράτης, ευρωπαίος, προστάτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Άλλα ,βέβαια, είχε η αλεπού στο μυαλό της…

Η Σύμβαση υπογράφηκε στις 11. Μαίου του 2011 . Η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που την επικύρωσε από την Εθνοσυνέλευση της στις 24.11.2011. Το Συμβούλιο της Ευρώπης την υιοθέτησε το 2011, τέθηκε σε ισχύ το 2014 και υπογράφηκε από την Ε.Ε το 2017.

Στην Έκθεση του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε το 2014 αναφέρονται τραγικά στοιχεία για την Ευρώπη, όπου μια στις τρεις γυναίκες έχουν υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία, 55% δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση και μια στις είκοσι έχουν βιαστεί.

Ο Ερντογάν ακύρωσε μονομερώς με προεδρικό διάταγμα αυτή τη Σύμβαση που προστάτευε τις γυναίκες. Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Άγκυρας και Κωνσταντινούπολης υποστηρίζουν ότι η ακύρωση είναι ανυπόστατη . Για να είναι έγκυρη πρέπει να ακυρωθεί από την Εθνοσυνέλευση και να γνωστοποιηθεί στον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η Σύμβαση ακυρώνεται μια μέρα μετά από την πάροδο τριμήνου από τη γνωστοποίηση αυτή.

H Ε.Ε μπροστά σε όλα αυτά εκφράζει απλά τις ανησυχίες της…..

Πώς μπορεί λοιπόν να εμπιστευτεί κανείς πολιτικούς ηγέτες αυτής της κατηγορίας; Δεν το αντιλαμβάνονται ή εθελοτυφλούν. Ο άνθρωπος δεν κρύβεται ούτε προσποιείται. Επιβάλλει την βούληση του με θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Εδώ τον πήραν χαμπάρι οι Άραβες και οι Ευρωπαίοι ακόμα κοιμούνται; Ο Ραμί Χαλιφέ Αλή έγραψε στην εφημερίδα Οκάζ της Σαουδικής Αραβίας άρθρο καταπέλτη για την Τουρκία, την “χώρα που δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς , που αυξάνει σαν τα μανιτάρια τις τρομοκρατικές οργανώσεις, γεμίζει ασφυκτικά τις Φυλακές με διανοουμένους και παραβιάζει ασύστολα τα ανθρώπινα δικαιώματα”.

Το τελευταίο διάστημα ο λύκος μοιάζει να φόρεσε προβιά αρνιού μέχρι να σφυγμομετρήσει τις προθέσεις του νέου αμερικανού Προέδρου. Ήδη δραστηριοποιείται ο αρχιτέκτονας των σχέσεων Τράμπ –Ερντογάν , Μεχμέτ Αλή Γιαλτσίνταγ, ο πρόεδρος του μεγαλύτερου τουρκικού επιχειρηματικού ομίλου στις ΗΠΑ (ΤΑΙΚ). Ο πεθερός του μεγαλοεπιχειρηματίας Αϊντίν Ντογαν είναι συνεταίρος του Τράμπ, με τον οποίος κατασκεύασαν του Tramp Tower στην Κωνσταντινούπολη. Στις επιστολές που στέλνει σε αξιωματούχους της νέας κυβέρνησης επισημαίνει την πρόθεση της Άγκυρας να βοηθήσει τις ΗΠΑ να επεκτείνουν τις εμπορικές δραστηριότητες τους στην Αφρική, όπου ως γνωστόν η Κίνα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πίσω από την προσφορά αυτή ασφαλώς κρύβεται ένας έμμεσος εκβιασμός, ότι μετά τη Ρωσία μπορεί να γίνει σύμμαχος και της Κίνας…..

Όσο για εμάς δεν ξέρω τι να πει κανείς… Καλό Ταξίδι κύριε Δένδια.

Λιάνα Μυστακίδου
Militaire

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια