ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ιδού ο ολισθηρός και αντιδημοκρατικός δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ


Όπως πολύ σωστά τονιζόταν και «Στο Καρφί» του περασμένου Σαββατοκύριακου, οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει όρους ανωμαλίας στην καθημερινή ζωή της χώρας εν μέσω πανδημίας, τελικά θα γίνουν μπούμερανγκ για την ηγεσία του.

Του είπαν ότι από τη στιγμή που κέρδισε εκλογές τον Ιούλιο του 2015 με κλειστές τράπεζες και άδεια ΑΤΜ, ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού, «άχαστος» κυριολεκτικά και με ένα σύστημα απλής αναλογικής, θα έκανε εκλογικούς περιπάτους για μια εικοσαετία και βάλε. Του ανέφεραν επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήταν εύκολη λεία, πρώτον γιατί θα είχε καραμανλικούς και σαμαρικούς εναντίον του και δεύτερον γιατί η «οικογένεια» έχει πολλά κουσούρια.

Του Αθ. Χ. Παπανδρόπουλου

«Από τη στιγμή δε που θα τον περιλάβει ο Μπαξεβάνης, αυτόν και τη Μαρέβα, the game is over» του έλεγαν του «άχαστου». Συμπληρωματικά δε, ο Πάνος Καμμένος τον διαβεβαίωνε ότι η ΝΔ όδευε προς διάλυση με ισχυρότερο το δεξιό κομμάτι της. Σίγουρα δε η διάλυση αυτή θα ήταν ταχύτερη αν κάποιοι «βαρώνοι» της πήγαιναν και λίγη φυλακή για σκάνδαλα τύπου Novartis λόγου χάρη. Στήθηκε έτσι ένα απίστευτο και τραγελαφικό σκηνικό στο οποίο οι πρωταγωνιστές του, όχι μόνο δεν γνώριζαν στοιχειώδεις κανόνες της διεθνούς οικονομίας αλλά δεν ήθελαν ούτε να τους πληροφορηθούν. Πίστευαν ότι με κάποιους τσαρλατάνους θα έκαναν τη δουλειά τους, βάζοντας για καλά χέρι και στην ελληνική δικαιοσύνη. Τελικά δε, μετά από ένα φεστιβάλ αστείων χειρισμών και καουμπόικων δηλώσεων από τον πρωταθλητή της γελοιότητας, η όλη ιστορία μάλλον θα έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούσαν οι σεναριογράφοι της.

Στο κενό έπεσαν επίσης και οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να διαλύσει το πρώην ΠΑΣΟΚ και να «κλείσει στη φυλακή» στελέχη των κυβερνήσεών Κώστα Σημίτη. Μια κυβέρνηση που ήταν η καλύτερη την περίοδο της μεταπολίτευσης και που πέτυχε την σωτήρια για την ελληνική οικονομία ένταξή μας στην ευρωζώνη.

Για τους τριτοκοσμικούς καιροσκόπους του ΠΑΣΟΚ που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, για να διασωθούν πολιτικά, σήμερα η διάλυση του ΚΙΝΑΛ αποτελεί κορυφαίο στόχο τους, πλην όμως ματαιοπονούν. Με κεκτημένη εμπειρία από τις περιπέτειες της τα 11 τελευταία χρόνια, η ελληνική κοινωνία ωριμάζει και απομακρύνεται από τους πωλητές φούμαρων, βίας και ακατάσχετης ψευδολογίας.

Όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα της Metron Analysis, ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της εποχής μας, γνωρίζει τα όρια της πραγματικότητας και χειρίζεται καινοφανείς προκλήσεις.

Υπό αυτή την έννοια, οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύσει την κοινωνική συνοχή και να δημιουργήσει συνθήκες βαθιάς υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.

Σε καμιά περίπτωση δε, οι διαδηλώσεις και τα έκτροπα αποτελούν μέσο επίλυσης προβλημάτων. Σίγουρα δε, το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με αρχιδολοφόνους και θιασώτες της τρομοκρατίας, δεν αποτελεί εχέγγυο σοσιαλδημοκρατικής διακυβέρνησης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, όπως πολύ σωστά τονιζόταν και «Στο Καρφί» του περασμένου Σαββατοκύριακου, οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει όρους ανωμαλίας στην καθημερινή ζωή της χώρας εν μέσω πανδημίας, τελικά θα γίνουν μπούμερανγκ για την ηγεσία του. Η δηλητηρίαση της πολιτικής ατμόσφαιρας στη χώρα με μίση και… όξυνση των πολιτικών παθών, δείχνει περίτρανα ότι ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του απέχουν αισθητά από την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου.

Από την άλλη, το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ με τις ηλικιακές πολιτικές διαφορές που καταγράφει έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων GPO, στο εκλογικό σώμα, είναι διχαστικό και εξόχως επικίνδυνο. Στην ουσία δε, αντί να προτείνουν λύσεις σε καίρια ερωτήματα των νέων, τους καταδικάζει στην αμάθεια και τη γελοιότητα ενός παλαιομοδίτικου και σταλινικής υφής λαϊκισμού.

Από μόνο του έτσι το γεγονός αυτό, θα πρέπει να αφυπνίσει τις σοβαρές και υπεύθυνες κεντροαριστερές δυνάμεις της χώρας, οι οποίες σήμερα κινδυνεύουν από τον εαυτό τους.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια