ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Οι Ελβετοί είπαν όχι σε μπούρκα και νικάμπ στο χθεσινό δημοψήφισμα


Με οριακή πλειοψηφία εγκρίθηκε την Κυριακή (07/03) στην Ελβετία, μέσω δημοψηφίσματος, η απαγόρευση καλυμμάτων προσώπου σε δημόσιους χώρους.

Οι Ελβετοί πολίτες ψήφισαν την Κυριακή (07/03) υπέρ της απαγόρευσης των καλυμμάτων προσώπου σε δημόσιους χώρους και, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, περίπου το 51,21% υποστήριξε την πρόταση.

Ως εκ τούτου, το μέτρο θα υποχρεώσει τους ανθρώπους να αφήσουν τα πρόσωπά τους ακάλυπτα σε δημόσιους χώρους, με εξαίρεση όσον αφορά στις μάσκες ως προστατευτικό μέτρο για τη νόσο COVID-19.

Αν και στην ψηφοφορία δεν ξεχωρίστηκαν συγκεκριμένα τα μουσουλμανικά καλύμματα προσώπου, πλέον απαγορεύονται τόσο η μπούρκα όσο και το νικάμπ, παρότι αυτό δεν ισχύει για τους θρησκευτικούς χώρους λατρείας, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της γερμανόφωνης Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της Ελβετίας (SRF).


Πέρα από την Ελβετία, η Γαλλία απαγόρευσε τα καλύμματα προσώπου το 2011 και, έκτοτε, η Δανία, η Αυστρία, η Ολλανδία και η Βουλγαρία έχουν, επίσης, επιβάλει πλήρεις ή μερικές απαγορεύσεις σε τέτοια είδη ενδυμάτων σε δημόσιους χώρους.

Η Ελβετία είναι γνωστή για την αρχή της άμεσης Δημοκρατίας μιας και επιτρέπεται στους πολίτες να ψηφίζουν για νέους νόμους ή να τροποποιούν παλιούς.

Οι Μουσουλμάνοι αποτελούν περίπου το 5,2% του πληθυσμού της Ελβετίας και προέρχονται κυρίως από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Τουρκία και το Κόσοβο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια