ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Με κάμερα στη στολή και… σεσημασμένο κράνος από σήμερα οι αστυνομικοί

Ανδρες της της ομάδας ΔΙΑΣ στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Ο αριθμός στο κράνος που θα παραπέμπει στην ταυτότητα του αστυνομικού και η κάμερα στη στολή (για τους άνδρες της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» και ΟΠΚΕ) είναι οι καινοτομίες που αρχίζουν να εφαρμόζονται από σήμερα,

Οσον αφορά στον αριθμό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN TV, δεν αποκλείεται το νέο μέτρο να εφαρμοστεί ακόμη και μέσα στην ημέρα.


Ο αριθμός θα είναι εύχρηστος, απλός και δεν θα είναι ο αριθμός μητρώου του αστυνομικού. Η κεντρική υπηρεσία της υπηρεσιακής αυτής ομάδας θα γνωρίζει ποιος αριθμός κράνους αντιστοιχεί σε κάθε αστυνομικό.Την ίδια ώρα, κάμερα στη στολή θα φέρουν από σήμερα, Τρίτη, 23 Μαρτίου, οι αστυνομικοί της ομάδας «Δράση» και της «ΟΠΚΕ», καθώς ξεπεράστηκαν και τα τελευταία προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί σε σχέση με διατάξεις για τα προσωπικά δεδομένα. Η «πρεμιέρα» για τις κάμερες στις δυο αυτές μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει την τοποθέτηση σε πρώτο στάδιο στη στολή του επικεφαλής της κάθε ομάδας ενώ στο άμεσο μέλλον στόχος είναι κάμερες να διαθέτουν όλοι οι αστυνομικοί των συγκεκριμένων ομάδων.


Αρχικά, οι κάμερες θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων στην Κατεχάκη ενώ όταν ο εισαγγελέας θα δίνει το «πράσινο φως» θα γίνεται και καταγραφή. Συνολικά 20 κάμερες θα διαθέτουν σήμερα αντίστοιχες ομάδες της ΔΡΑΣΗ και της ΟΠΚΕ ενώ όταν θα ολοκληρώνουν τη βάρδια τους ενώ τις αντίστοιχες κάμερες θα παραλαμβάνουν οι επόμενες ομάδες.

Με πληροφορίες από OPEN TV

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια