ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μπάιντεν σε εκδήλωση της Ομογένειας: Οι σχέσεις Ελλάδας-Αμερικής θα είναι οι πιο στενές που υπήρξαν ποτέ

Ο Πρόεδρος Joe Biden βγαίνει από το βάθρο μετά την πρώτη επίσημη συνέντευξη τύπου της προεδρίας του στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, DC, ΗΠΑ, 25 Μαρτίου 2021. EPA, OLIVER CONTRERAS

Για φιλία ζωής και κοινές αξίες με τον ελληνικό λαό έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά την παρέμβασή του σε εκδήλωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στη Νέα Υόρκη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και επεσήμανε ότι «οι σχέσεις με την Αμερική θα είναι οι πιο στενές που υπήρξαν ποτέ».

«Θέλω να περιγράψω τη φιλία ως μία μοναδική ψυχή που ενώνει δύο σώματα. Αυτή είναι η εικόνα με την οποία περιγράφω εγώ την φιλία της ελληνικής και αμερικανικής κοινότητας με την οποία με τίμησαν», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.


Δεν παρέλειψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ να μιλήσει για τις κοινές αξίες Ελλήνων και Αμερικανών καθώς «Οι Έλληνες και οι Αμερικάνοι έχουμε κοινές αξίες και γνωρίζουμε τι σημαίνει ότι οι ΗΠΑ έχουν μεγάλη ευγνωμοσύνη για την αρχαία ελληνική γραμματεία, για τον δήμο και για την Δημοκρατία η οποία μας έδωσε τη δυνατότητα να διατηρούμε εμείς τον έλεγχο του πεπρωμένου μας και σήμερα έχουμε φιλία μεταξύ των λαών και γιορτάζουμε τις κοινές μας αξίες, της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης και του ανθρώπινου πνεύματος. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να κάνουμε.

Δεν είμαστε μαζί τους μόνο για τον αγώνα που έκαναν πριν 200 χρόνια αλλά για τη μάχη που κάνουν για την ελευθερία. Και λόγω της κοινής μας ιστορίας έχουμε και μια κοινή ελπίδα για το μέλλον. Όλες οι γενιές μετά από εμάς θα συνεχίσουν να είναι μπροστά και θα μάχονται για την ελευθερία. Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τους Έλληνες και τους Αμερικανούς. Οι σχέσεις με την Αμερική θα είναι οι πιο στενές που υπήρξαν ποτέ υπό τη δική μου διοίκηση. Είμαι πεπεισμένος και αποφασισμένος να δημιουργήσω μια πολύ ισχυρή εταιρική σχέση η οποία θα δώσει ειρήνη και ευημερία σε όλους μας τους πολίτες.

Σήμερα λοιπόν, την ημέρα των εορτασμών ας μιλάμε για τις κοινές μας αξίες οι οποίες δημιούργησαν τις επαναστάσεις. Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συνεχίζουν να μάχονται για τη Δημοκρατία και συνεχίζουν να αποτελούν το φάρο για τον κόσμο. Ευτυχισμένη η ημέρα της Ανεξαρτησίας».

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια