ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Γ. Φίλης: Η απομόνωση της Κύπρου θα είναι τραγωδία για τον Ελληνισμό

Ο Διδάκτορας Γεωπολιτικής και Διεθνών σχέσεων Γιώργος Φίλης, μιλώντας στον 98.4 ξεκαθάρισε με αφορμή και την συνέντευξη Νταβούτογλου σε ελληνική κυριακάτικη εφημερίδα ότι καλό είναι στην Ελλάδα να αντιληφθούν πλέον οι υπερασπιστές του κατευνασμού, ότι ακόμη και ο μειλίχιος Νταβούτογλου, εκπροσωπεί την ίδια στρατηγική βάθους της Τουρκίας, που ως αναθεωρητική δύναμη, αποβλέπει σε βάρος του Ελληνισμού, είτε στην Ελλάδα είτε στη Κύπρο. 

Όσα συμβαίνουν στη Κύπρο επαναλαμβάνονται με την Ελλάδα, πρωτίστως στο Αιγαίο. Είναι εξευτελισμός να διακινούνται και εγχώρια απόψεις ότι για λόγους κόστους θα μπορούσε ο EastMed να καταργηθεί, παρακάμπτοντας την Κύπρο, λησμονά ότι παρά την ίδια προβολή λόγων, η Τουρκία επενδύοντας γεωπολιτικά προχώρησε στον αγωγό Μπακού – Τσεϊχάν. 

Η απομόνωση της Κύπρου με ευθύνη της κυπριακής αλλά και της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, θα οδηγήσει σε απόλυτο έλεγχο του νησιού από την Τουρκία, θα καταστήσει απόλυτα ομήρους του Κυπρίους και θα οδηγήσει και την Ελλάδα σε ακρωτηριασμό. 

Η Αίγυπτος με τις τελευταίες κινήσεις της με θαλασσοτεμάχια ανατολικά του 28ου μεσημβρινού, αγνοεί την επήρεια του συμπλέγματος στο Καστελλόριζο και μπορεί να μην τα έχει βρει με την Τουρκία, τεστάρει όμως και την αποφασιστικότητα της Ελλάδας. Αν η Ελλάδα δεν θέλει να αυτοχειριαστεί, εγκαταλείποντας και την Κύπρο, πρέπει άμεσα να οριοθετήσει ΑΟΖ με την Κυπριακή Δημοκρατία και να εγκαταλείψει τα φοβικά σύνδρομα έναντι της Τουρκίας. 

Όσοι δηλώνουν ότι με τον κατευνασμό θα αποφύγουμε την σύρραξη με την Τουρκία, φέρνουν πιο κοντά τον πόλεμο. Όπως είπε, ο πόλεμος αποφεύγεται μόνο αν λειτουργήσεις πειστικά, αποφασιστικά και με αποτρεπτική ισχύ στη πράξη και όχι στα λόγια που μετά διαρκώς αναθεωρείς τα όρια σου.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια