ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κάποτε ο Τσίπρας έκοβε τα συρματοπλέγματα στο Ελληνικό, εχθές κύρωσε την σύμβαση παραχώρησής του!

Ψηφίζεται απόψε στη Βουλή το νομοσχέδιο που επικυρώνει τη σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού στη Lamda Development για την γιγαντιαία επένδυση, που θα αλλάξει άρδην την εικόνα στην περιοχή, ωστόσο η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτοί που είχαν επαναστατήσει κατά των σχεδίων επένδυσης πριν λίγο καιρό...

Ψηφίζεται απόψε στη Βουλή το νομοσχέδιο που επικυρώνει τη σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού στη Lamda Development για την γιγαντιαία επένδυση, που θα αλλάξει άρδην την εικόνα στην περιοχή, ωστόσο η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτοί που είχαν επαναστατήσει κατά των σχεδίων επένδυσης πριν λίγο καιρό.

Μάλιστα, σε μια φωτογραφία από το πρόσφατο παρελθόν, που κάνει το γύρο του διαδικτύου ο Αλ. Τσίπρας μαζί με ομάδα πολιτών αντιδρούν στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού και σε μια κίνηση αντίδρασης και θέλοντας να δείξουν πως ο χώρος ανήκει στους πολίτες, κόβουν το συρματόπλεγμα στην περίφραξη του αεροδρομίου.


Όταν ο Τσίπρας έλεγε «αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις σαν το Ελληνικό, καλύτερα ψηφίστε Σαμαρά…»

Εξάλλου, ποιός μπορεί να ξεχάσει την προεκλογική εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην εκπομπή στον «Ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου, όπου έλεγε ευθέως ότι «αν είναι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και να εγκρίνει ή να επικυρώσει συμφωνίες που έγιναν όπως αυτή στο «Ελληνικό» τότε ο κόσμος καλύτερα να ψηφίσει τον Αντώνη Σαμαρά».


«Το Ελληνικό δεν πωλείται!»

Ενδεικτική επίσης είναι μια φωτογραφία, που κάνει το γύρο των social media και είναι πρόσκληση σε ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και των Ρένα Δούρου και Νάντια Βαλαβάνη κατά της πώλησης του Ελληνικού στο δημαρχείο Ελληνικού- Αργυρούπολης την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014. Αυτό βέβαια προ των εκλογών και προτού γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας…


ΣΥΡΙΖΑ: “Η σύμβαση για το Ελληνικό είναι παράνομη”

Αξίζει επίσης να ανατρέξει κανείς στην ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση για τη σύμβαση μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development για το Ελληνικό που είχε εκδώσει το τμήμα Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ στις 18 Νοέμβρη 2014.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής:

«Μία κυβέρνηση που μετρά τις τελευταίες της μέρες προσπαθεί να κλείσει άρον άρον τις δουλειές που έχει ανοίξει και να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

»Μία κυβέρνηση που καταρρέει προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις να κλείσει το στόμα χιλιάδων ανέργων και εξαθλιωμένων από τις πολιτικές τάζοντας χιλιάδες νέες θέσεις. Μία κυβέρνηση πλήρως απονομιμοποιημένη προχωρά σε άλλη μία παράνομη πράξη.

»Η κυβέρνηση των μνημονίων και της κοινωνικής και περιβαλλοντικής καταστροφής επισπεύδει την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για 99 χρόνια του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development συμφερόντων Ομίλου Λάτση.

»Με την επιλογή της αυτή η κυβέρνηση δείχνει για πολλοστή φορά τις αυταρχικές της πρακτικές απέναντι σε ελεγκτικούς μηχανισμούς, επιστημονικούς φορείς, πολιτικά κόμματα και κοινωνικά κινήματα, την απαξιωτική της στάση απέναντι σε θεσμούς και νόμιμες διαδικασίες, αλλά ακόμα και την πλήρη αδιαφορία της για τις μελλοντικές ποινικές συνέπειες που θα έχει για τα μέλη της και τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ.

»Και ενώ το περιεχόμενο της σύμβασης για την παραχώρηση του Ελληνικού εξακολουθεί να μην έχει δημοσιοποιηθεί επισήμως, το ΤΑΙΠΕΔ -το «άντρο» της αδιαφάνειας, της παρατυπίας και της υπονόμευσης του δημόσιου συμφέροντος- προχώρησε σε υπογραφή της σύμβασης, παρότι δεν έχει λήξει η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων στο Ελεγκτικό Συνέδριο και παρότι το ΤΕΕ, ο τεχνικός σύμβουλος του κράτους, εκτιμά ότι το Ελληνικό παραχωρείται στον «επενδυτή» με οικονομικό αντάλλαγμα 222% χαμηλότερο από τη σημερινή εμπορική του αξία.

»Ούτε λόγος βέβαια να γίνει για τις περιβαλλοντικές και πολεοδομικές επιπτώσεις, αλλά και για το κόστος που θα επωμιστούν οι φορολογούμενοι για την ολοκλήρωση της «επένδυσης» στο Ελληνικό.

»Χρησιμοποιώντας ουσιαστικά ως εργαλείο εκβιασμού τις αποζημιώσεις που θα κληθεί να καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο στην Lamda Development για οποιαδήποτε καθυστέρηση ή κώλυμα θα προκύψει μετά την υπογραφή της σύμβασης, κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκουν να θέσουν προ τετελεσμένων τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας.

Τα πράγματα όμως είναι απλά: Η σύμβαση του ΤΑΙΠΕΔ με τη Lamda Development είναι παράνομη. Είναι παράνομη και θα καταρρεύσει σύντομα, μαζί με την κυβέρνηση που τη στήριξε».Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια