ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Άγριο «ξύλο» από βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στον Ραγκούση για τον Παππά(εικόνες)Σε «κλοιό πολιορκίας» βρέθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης από πρώην πολιτικούς συντρόφους του, κατά την διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2015 και 2016, έπειτα από πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ.

Ο Γιάννης Ραγκούσης που διατέλεσε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και υπουργός στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τώρα κάθεται στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο στόχαστρο καθώς οι πρώην σύντροφοί του, όπως κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και η κ.Ευαγγελία Λιακούλη του υπενθύμισαν τα όσα έλεγε ο κ. Ραγκούσης για το νόμο Παππά.

Ο κ. Κεγκέρογλου ανεβάζοντας τους τόνους μίλησε για «συνιστώσα γενίτσαρων στο ΣΥΡΙΖΑ», θυμίζοντας στον κ. Ραγκούση την στάση του το 2015 όταν κατακεραύνωνε το Νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, ωστόσο τότε ο κ. Ραγκούσης είχε διαφορετική πολιτική στέγη.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του κ. Ραγκούση τον Οκτώβριο του 2015 όταν αποκαλούσε «σικελικής έμπνευσης» το νομοσχέδιο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς όπως ισχυρίζονταν τότε "αποκρύπτεται" από τη Βουλή ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών που θα χορηγηθούν. Μάλιστα, από τότε ο ίδιος ο κ. Ραγκούσης, που σήμερα υπερασπίζεται το νόμο Παππά, είχε προβλέψει ότι θα καταστεί ποινικά ελεγκτέα η υπόθεση των αδειών.

Ανέφερε τότε ο κ. Ραγκούσης: «Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα διανοήθηκε να εισάγει στη Βουλή το ΝΣ για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, αποκρύπτοντας από το κοινοβούλιο και τους πολίτες την απόφασή της για τον αριθμό των αδειών καθώς και το αντίτιμο αυτών, είναι όχι απλώς απαράδεκτο αλλά και καθόλα ΥΠΟΠΤΟ.

Ο αριθμός των αδειών είναι η πιο αποφασιστική οικονομική παράμετρος που θα καθορίσει και το τελικό τους τίμημα, άρα την επιβάρυνση των μελλοντικών αδειούχων, άρα τα έσοδα του κράτους.

Διεκδικώντας για τον εαυτό της, μια κλειστή πολιτική ομάδα, το δικαίωμα να διαχειριστεί δημόσια περιουσία εκατομμυρίων Ευρώ ερήμην του Κοινοβουλίου, της κοινωνίας μέσα σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, συνιστά απολυταρχική επιλογή, σικελικής έμπνευσης που με βεβαιότητα θα καταστεί σταδιακά ποινικά ελεγκτέα.

Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση προσκαλεί σε μια αδιαφανή δοσοληψία, σε ένα "δούναι και λαβείν κάτω από το τραπέζι" όσους επιχειρηματίες ενδιαφέρονται.

Οι άδειες των καναλιών είναι δημόσια περιουσία και όχι ατομική περιουσία του οποιουδήποτε επιχειρηματία, Έλληνα ή αλλοδαπού ή των κκ Τσίπρα, Καμμένου και Παππά για να τις πάρουν "σπίτι" τους.

Καθαρές κουβέντες, καθαροί λογαριασμοί, καθαρά χέρια ...μόνον όταν ο αριθμός των αδειών βγει στο φως του Κοινοβουλίου».
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια