ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Biden: Ο Putin είναι δολοφόνος – Θα πληρώσει το τίμημα - Nέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας


Παρέμβαση Biden για τις πληροφορίες περί ανάμειξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2020 υπέρ του Trump

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα επιτέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden κατά του Ρώσου ομολόγου του Vladimir Putin, στον απόηχο της έκθεσης των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που κάνει λόγο για ανάμειξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2020 υπέρ του Donald Trump.
Σε δηλώσεις του στο ABC ο Biden τόνισε πως ο Putin θα πληρώσει το τίμημα για αυτήν την κίνηση του, προαναγγέλλοντας μάλιστα πως αυτό θα συμβεί άμεσα.
«Θα πληρώσει το κόστος.
Θα το δείτε σύντομα».
Τον γνωρίζω αρκετά καλά.
Το πιο σημαντικό στη διαπραγμάτευση με ξένους ηγέτες, με βάση την εμπειρία μου, είναι να γνωρίζεις καλά τι είναι ο άλλος απέναντί σου» είπε ο Biden, ο οποίος υποστήριξε πως πιστεύει πως «ο Putin δεν έχει ψυχή».
Ερωτηθείς μάλιστα αν πιστεύει πως ο Putin είναι δολοφόνος, ο Biden απάντησε: «Ναι το πιστεύω».

Τι αναφέρει η έκθεση

Η τοποθέτηση του Biden έρχεται ύστερα από την έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, βάσει της οποίας έγιναν προσπάθειες από το Κρεμλίνο επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, στην ίδια έκθεση αναφέρεται πως δεν υπάρχει κάποια απόδειξη ότι οποιοσδήποτε ξένος παράγοντας αλλοίωσε ψήφους ή παρεμπόδισε την εκλογική διαδικασία.
Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει ότι «σε αντίθεση με το 2016, δεν είδαμε επίμονες ρωσικές προσπάθειες στον κυβερνοχώρο για πρόσβαση στην εκλογική υποδομή».
«Ένα βασικό στοιχείο της στρατηγικής της Μόσχας σε αυτόν τον εκλογικό κύκλο ήταν η χρήση αντιπροσώπων που συνδέονται με τη ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών για να προωθηθούν αφηγήματα με επιρροή - συμπεριλαμβανομένων παραπλανητικών ή μη τεκμηριωμένων ισχυρισμών κατά του Προέδρου Biden - σε αμερικανικούς οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε αξιωματούχους των ΗΠΑ και σε εξέχοντα άτομα, ακόμα και ορισμένων κοντά στον τέως Πρόεδρο Τραμπ και σε στελέχη της διοίκησής του» αναφέρει η έκθεση, στην οποία τονίζεται πως η Ρωσία προσπάθησε να υπονομεύσει την υποψηφιότητα Biden καθώς θεωρούσε πως η προεδρία του θα ήταν ενάντια στα συμφέροντα του Κρεμλίνου.

Επεκτείνουν τις κυρώσεις οι ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ επεκτείνουν τους εξαγωγικούς περιορισμούς στη Ρωσία, μετά από το πόρισμα του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας στις 2 Μαρτίου 2021 ότι η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει χρησιμοποιήσει χημικά ή βιολογικά όπλα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου ή θανατηφόρα ή βιολογικά όπλα εναντίον των υπηκόων της.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την ανάπτυξη παράνομων παραγόντων εναντίον αντιφρονούντων, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της, η ρωσική κυβέρνηση ενήργησε κατάφωρη παραβίαση των δεσμεύσεών της βάσει της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα και έθεσε άμεσα τους δικούς της πολίτες και εκείνους άλλων χωρών σε θανάσιμο κίνδυνο.
Το Υπουργείο Εμπορίου δεσμεύεται να εμποδίσει τη Ρωσία να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες αμερικανικές τεχνολογίες που θα μπορούσαν να εκτραπούν στις κακοήθεις χημικές τους δραστηριότητες».

Κρεμλίνο: Αβάσιμη έκθεση

Από την πλευρά του πάντως το Κρεμλίνο διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή.
Σε δηλώσεις του ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, ανέφερε πως η έκθεση είναι αβάσιμη.
«Δεν συμφωνούμε με τα αποτελέσματα αυτή της έκθεσης σχετικά με τη χώρα μας.
Η Ρωσία δεν επενέβη στις προηγούμενες εκλογές και δεν επενέβη στις εκλογές του 2020, όπως αναφέρεται στην έκθεση.
Η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την καμπάνια κατά οποιουδήποτε υποψηφίου.
Άρα, βλέπουμε αυτή την έκθεση ως λανθασμένη.
Είναι απολύτως αβάσιμοι και αναπόδεικτοι» υποστήριξε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια