ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Οι Αμερικάνοι απέρριψαν την πρόταση-παγίδα του Χουλουσί Ακάρ για τους S-400: ‘Η όλα… Ή τίποτα


US President Joe Biden removes a face mask before delivering remarks on the US response to the coup in Myanmar, in the Eisenhower Executive Office Building (EEOB) at the White House complex, in Washington,

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

“Οι ρωσικοί S-400 δεν είναι συμβατοί με τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, απειλούν την ασφάλεια της τεχνολογίας του ΝΑΤΟ και είναι ασυμβίβαστοι με τις δεσμεύσεις της Τουρκίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ”.

Απασφάλισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νέντ Πράις, ερωτώμενος για την βλακώδη πρόταση του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, να παραμείνουν οι ρωσικοί S-400, παροπλισμένοι, όπως -ας πούμε- οι ρωσικοί S-300 της Κύπρου, που βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια στην Κρήτη. Η παραπάνω είναι με ακρίβεια η απάντησή του.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ότι τούτοι οι «νεαροί» της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν τα έχουν πάρει στο κρανίο με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον κύκλο των ισλαμιστών που τον περιβάλλουν. Βασικά, για να ξεκαθαρίσουμε μία και καλή τα πράγματα, ακολουθούν με ακρίβεια το γράμμα και το πνεύμα των αμερικανικών νόμων. Και δεν ξεχνάνε και κάτι άλλο: ότι ο Ερντογάν πρόσβαλε την Αμερική, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εχθρών της υπερδύναμης και έχει μιλήσει πολύ άσχημα για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
Στην Αμερική οι αντιδράσεις εναντίον της Τουρκίας, δεν συνεχίζονται έτσι απλά… Εντείνονται. Γίνεται αυτό που λένε τα νέα παιδιά για να περιγράψουν μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση. Γίνεται χαμός.

Τα κτυπήματα εναντίον του Ερντογάν έρχονται από παντού. Είτε το θέμα είναι η Κύπρος, είτε αφορά τους Κούρδους, το Αιγαίο, και τους Αρμένιους. Είτε ομιλούμε για το ρωσικό σύστημα S-400… Οι αντιδράσεις είναι σφοδρές. Ας το πούμε διαφορετικά. Διαμαρτύρονται οι Αμερικάνοι όπως ακριβώς κάνουν για την Κίνα, το Ιράν, τη Ρωσία και άλλους εχθρούς της Αμερικής.

Όπως σημειώσαμε και χθες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε να μιλήσει με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών. Ως δικαιολογία πρόταξε θέμα εθνικής ασφάλειας. Δεν γνωρίζουμε πότε θα πραγματοποιηθεί το τηλεφώνημα, αλλά οι Τούρκοι συνάδελφοι μας έλεγαν πως θα γινόταν σήμερα Τετάρτη. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε πως κάποια στιγμή θα …γίνει!

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας η πρόταση του Ακάρ είναι άλλο ένα παιγνίδι των Τούρκων. Νομίζουν οι Αττίλες πως θα επηρεάσουν τους Αμερικανούς με υποσχέσεις. Τούτη η νέα κυβέρνηση απαιτεί κάτι περισσότερο από υποσχέσεις. Απαιτεί πράξεις. Αν ο Τσαβούσογλου θέλει να ανακοινώσει ότι η Τουρκία διώχνει το σύστημα S-400, θα είναι σίγουρα μία καλή εξέλιξη για τις δύο χώρες. Αλλά η Τουρκία προτείνει κάτι άλλο: Να παραμείνουν οι S-400 εγκαταστημένοι στο τουρκικό έδαφος, αλλά σε αδράνεια. Αυτό ΔΕΝ γίνεται.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια