ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Με ποιον θα επέλεγε ο Γιούνκερ να πάει ένα βράδυ για ποτό; Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα;

Ο πρώην επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Φωτογραφία via OPEN TV


Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Πίεζαν να βγει εκτός Ευρωζώνης η Ελλάδα – Δεν το δέχτηκα ποτέ. Υποστηρίζει ότι ως πρόεδρος της Κομισιόν πήγε κόντρα στις πιέσεις των ισχυρών της Ευρωζώνης να εξοβελίσουν την Ελλάδα από την ζώνη του ευρώ

Συνέντευξη στο OPEN TV και τη Μαρία Ψαρά έδωσε ο πρώην Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ως Πρόεδρος της Κομισιόν πήγε κόντρα στις πιέσεις των ισχυρών της Ευρωζώνης να εξοβελίσουν την Ελλάδα από την ζώνη του ευρώ. «Η Ελλάδα είναι ένας λαός που είχε απαίσια εμπειρία με την Ευρώπη. Αυτό που κριτικάρω είναι η στάση πολλών Ευρωπαίων», τόνισε μεταξύ άλλων.

Και αποκάλυψε: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ταυτότητα και τον μεγάλο αριθμό των πρωθυπουργών εκείνων που με καλούσαν στην ελληνική κρίση για να μου πουν ότι αυτό είναι θέμα των κρατών μελών και όχι της Κομισιόν. Γιατί δεν τους άρεσε η φιλελληνική μου προσέγγιση. Ήθελαν, κυρίως οι Γερμανοί -κυρίως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, καλός μου φίλος, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – να αποβάλουν προσωρινά την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Δεν το δέχτηκα ποτέ».

Στη συνέντευξη του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN το Σάββατο, ο ίδιος προαναγγέλλει τι θα συμπεριλάβει στο βιβλίο που γράφει αυτόν τον καιρό. Και ακόμη, απαντά στο ερώτημα, με ποιον θα επέλεγε να πάει ένα βράδυ για ποτό ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης Γιούνκερ:Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια