ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η περίφημη δημοσιογραφία των πολιτών


Αυτό που εδώ και αρκετά χρόνια το ονόμασαν με το τόοοσο ωραίο όνομα: Δημοσιογραφία των πολιτών. Το οποίο κρύβει και φανερώνει δημοκρατία στην ενημέρωση, αλλά μόνο αυτό δεν είναι.
Πάνω σε αυτό που ονομάζουν δημοσιογραφία – (δημοσιοκαφρία θα έλεγα) των πολιτών βασίζονται από την αρχή της εμφάνισης αυτού του φαινομένου κάτι…δημοσιογράφοι όπως Τράγκας (τρίγκι-τράγκας), Χίος ο ωμός υβριστής πάντων, και λοιπών πολλών, ων ουκ έστιν αριθμός τοιούτων…δημοσιογράφων.

Όλα αυτά τα μπουμπούκια, χωρίς την στήριξη των δήθεν ψυλλιασμένων πολιτών δεν θα τα ήξερε κανείς πέραν από την μάνα τους, στην καλύτερη περίπτωση θα ήταν στα εντελώς αζήτητα. Κι΄όμως κάτι τέτοιοι άνθισαν, ειδικά από την αρχή των μνημονίων και είναι πολλοί, όχι μόνο οι προαναφερόμενοι.
Μέσω αυτών διευρύνθηκε πολύ η αντιεπιστημοσύνη, ο φανατισμός, ακόμα και η μισαλλοδοξία.

Μια απεχθής περίοδος όπου όλοι μας είμασταν πιο επαναστάτες από του άλλους, πιο πατριώτες από τους άλλους και με φανατισμό.
Τα μνημόνια δεν έκαναν μόνο αυτά τα κακά που έφεραν και τα οποία έχουν παρουσιαστεί και αναλυθεί μυριάδες φορές, έφεραν και αυτό το κακό της φανατίλας και ακραία φαινόμενα όπως ΧΑ και όχι μόνο.
Αυτά τα κακά θα μείνουν για πολύ ριζωμένα και θα εξαλειφτούν μόνο με έξυπνες ορθολογικές ΚΑΙ πραγματικά πατριωτικές πολιτικές…

Αν λογαριάσει κανείς και το τι ψέμα πασάρεται από αυτήν την περίφημη δημογραφία των πολιτών... 
Από καθαρά ψέματα βγαλμένα από την άρρωστη φαντασία πολλών, μέχρι και παραποίηση ειδήσεων-γεγονότων, για να φουντώσουν το μίσος εναντίον όσων δεν γουστάρουν.

Επίσης και η χυδαιότητα σε αυτόν τον δήθεν δημοσιογραφικό λόγο, εκτινάχτηκε στα ύψη.

Όμως, όλα αυτά τα χρόνια αναδείχτηκαν και πολύ καλές περιπτώσεις πολύ καλής και σοβαρής δημοσιογραφίας ατόμων που δεν θα είχαν την δυνατότητα να το κάνουν με τον παλιό τρόπο μέσω των ΜΜΕ. Τέτοιων ανθρώπων που ψαγμένοι και με κριτική ματιά πολλές φορές ενημέρωναν για την πραγματική διάσταση των γεγονότων και κάποιες φορές στρίμωχναν την πολιτική εξουσία και παραδοσιακή δημοσιογραφία.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια