ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Όταν ο Μητσοτάκης έκανε μάθημα ελληνικής ιστορίας στον Τραμπ


Το περασμένο καλοκαίρι, στο απόγειο της ελληνοτουρκικής κρίσης στην ανατολική Μεσόγειο, ο τότε πρόεδρος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνήσει στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσουν τις «θερμές» εξελίξεις.

Σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει το Μέγαρο Μαξίμου για τη συνομιλία των δύο ηγετών στις 26 Αυγούστου, «ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Trump για το ενδιαφέρον του και για την επικοινωνία η οποία έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Ο Πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.»

Όπως αποκαλύπτεται σήμερα, στην τηλεφωνική εκείνη συνδιάλεξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει μάθημα ιστορίας στον Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την Ελλάδα και την Τουρκία!

Ιδού πως περιγράφει το περιστατικό αυτό ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, επικαλούμενος την απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας αυτής:

«Και θα καταθέσω μία σοβαρή πληροφορία από ένα άτομο που είδε το κείμενο της συνομιλίας του τότε προέδρου των ΗΠΑ με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, το καλοκαίρι. Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, του περιέγραψε με μελανά χρώματα το πρόβλημα που δημιουργούσε ο Ερντογάν, το παρουσίασε με σοβαρότητα και χωρίς υπερβολές, του μίλησε για τις απειλές και τους εκβιασμούς του Τούρκου προέδρου εναντίον της Ελλάδας, όταν τον διέκοψε ο ανιστόρητος κ. Τραμπ και πέταξε μία από τις γνωστές βλακείες που έλεγε και στους Κούρδους: Πολεμάτε με τους Τούρκους, είπε ο Τραμπ στον κ. Μητσοτάκη, από αρχαιοτάτων χρόνων. Τι (είναι αυτό που) νομίζετε, του απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός; Δεν υπήρχε τότε η Τουρκία. Η ιστορία δεν διδάσκει κάτι τέτοιο, του είπε. Και συνέχισε εξηγώντας ότι η Τουρκία ευθύνεται γι’ αυτή τη συνεχή ένταση. Του μίλησε για τις παρανομίες της. Σίγουρο είναι ότι τον έστειλε τον κ. Τραμπ. Ήταν ένα εξαιρετικό μάθημα ιστορίας…»

https://www.parapolitika.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια