ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Παραδοχή από Κομισιόν: Αργήσαμε με τις εγκρίσεις των εμβολίων

AP Photo/Francisco Seco

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για τον χειρισμό της στο θέμα των προμηθειών των εμβολίων παραδέχθηκε σήμερα για πρώτη φορά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκεται στο σημείο που θα ήθελε σχετικά με τη μάχη κατά του κορονοϊού.

"Αργήσαμε με τις εγκρίσεις. Ήμασταν πολύ αισιόδοξοι με τη μαζική παραγωγή. Και πιθανώς πολύ βέβαιοι με το ότι οι παραγγελίες θα παραδίδονταν στον χρόνο τους", δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συζήτηση σχετική με τη στρατηγική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της.
H πρόεδρος της Επιτροπής επανέλαβε ότι στόχος είναι να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού της ΕΕ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. «Υπάρχουν μαθήματα να πάρουμε», υπογράμμισε η φον Ντερ Λάιεν σημειώνοντας ότι η ΕΕ δεν κάνει συμβιβασμούς στην ασφάλεια κι ότι «η μάχη είναι μαραθώνιος κι όχι αγώνας ταχύτητας».

Σημειώνεται ότι πριν από δύο ημέρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση οριστικοποίησε μια νέα συμφωνία με τις εταιρείες Pfizer και BioNTech για την αγορά επιπλέον 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου τους για την Covid-19.

Από την πλευρά του ο Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, σημείωσε και αυτός ότι η ΕΕ έκανε λάθη στο ζήτημα των εμβολίων. Ωστόσο, ο κ. Βέμπερ τόνισε ότι πολλές από τις αποφάσεις που έλαβε η ΕΕ ήταν σωστές.

«Το να κρατήσουμε την Ευρώπη μαζί ήταν σωστό», ανέφερε, ενώ ευχαρίστησε την Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου για τη δουλειά που κάνει, η οποία όπως επισήμανε ο ίδιος είναι μέσα στην καταιγίδα.

Παράλληλα, ο Μάνφρεντ Βέμπερ τάχθηκε υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ υπογράμμισε ότι η επιλογή της απαγόρευσης εξόδου των εμβολίων από την ΕΕ πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια