ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ με τα λόγια των Συριζαίων: «Αντίληψη καραβανά» - «Μέσο εξυπηρέτησης συμφερόντων»


Μνήμη λωτοφάγων θεωρούν μάλλον στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν οι τηλεθεατές και ξέχασαν ήδη πως ήταν οι εκπομπές και το πρόγραμμα της ΕΡΤ επί μία πενταετία σχεδόν, από το 2015 μέχρι το 2019.

Μπορεί πολλά να έχουν ειπωθεί και να έχουν γραφτεί για την περίοδο αυτή της δημόσιας τηλεόρασης και την πλήρως κατευθυνόμενη ενημέρωση, αλλά μεγαλύτερη αξία ίσως έχουν τα λόγια των ίδιων των στελεχών που είχε τοποθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις-κλειδιά στην ΕΡΤ την περίοδο εκείνη. Όλοι σχεδόν έφυγαν ή παραιτήθηκαν, περιγράφοντας με τα χειρότερα λόγια το καθεστώς που επικρατούσε στην ΕΡΤ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με ευθείες βολές κατά του Νίκου Παππά και άλλων κυβερνητικών παραγόντων. Ιδού λοιπόν η ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ με τα λόγια των ίδιων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ:

Σταύρος Καπάκος, τοποθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ

Απολύθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2016 και έγραψε στην επιστολή του: «Είμαι βέβαιος ότι θα συναντιόμαστε καθημερινά στην μάχη για την αυτονομία και την αξιοπιστία της ενημέρωσης, που ευτελίζεται από εξουσιαστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις τύπου στρατιωτικού καραβανά. Είναι αυτή η αντίληψη που οδήγησε στην επίδοση της αποπομπής μου με δικαστικό κλητήρα και μάλιστα με την πρωτοφανή κατηγορία της «άρνησης συμμόρφωσης προς τις οδηγίες»!».

Διονύσης Τσακνής, τοποθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρος της ΕΡΤ

Παραιτήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2017 και έγραψε στην επιστολή του: «Τόσο η Κυβέρνηση διά των υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παππά, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη».

Σπύρος Κρίμπαλης, τοποθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ εντεταλμένος σύμβουλος προγράμματος στην ΕΡΤ

Απομακρύνθηκε στις 29 Απριλίου 2018 και έγραψε στην επιστολή του: «Μια αλαζονική, μικρόψυχη και αστοιχείωτη διοίκηση […] Στόχος της η εκμετάλλευση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ως μέσο εξυπηρέτησης ποικίλων ιδιοτελών και συντεχνιακών συμφερόντων, σε βάρος της ποιότητας, της αξιοπιστίας και της ανταποδοτικότητας του προγράμματος».

Νίκος Μιχαλίτσης, τοποθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ γενικός διευθυντής τεχνολογίας στην ΕΡΤ

Παραιτήθηκε στις 11 Μαΐου 2018 και έγραψε στην επιστολή του: «Έχετε αντικαταστήσει τη θεσμική λειτουργία της ΕΡΤ με μηχανισμούς παραδιοίκησης με ποικίλα κέντρα ανεύθυνης εξουσίας, όπου κύριο ρόλο διαδραματίζουν οι εκπρόσωποι ενός λούμπεν πελατειακού «συνδικαλισμού», με αποκρουστικό για την κοινωνία πρόσωπο και αισθητική, δυσφημώντας κάθε έννοια υγιούς και ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού που είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη οποιασδήποτε εταιρείας».

Γιώργος Θαλασσινός, τοποθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ

Παραιτήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2018 και έγραψε σε επιστολή του: «Με έωλες –στα όρια της παρατυπίας – διαδικασίες, με αποκλεισμούς και εξοστρακισμούς ικανών στελεχών, με ένα ΔΣ διχασμένο και αμήχανο, χωρίς στρατηγικό σχέδιο και χωρίς όραμα, η ΕΡΤ παραδίδεται σταδιακά στην απαξίωση, την περιθωριοποίηση και την αδράνεια, με αποκλειστική ευθύνη των «διοικούντων». Έτσι οδηγούμαστε αισίως σε μία ΕΡΤ όπως την ονειρευτήκαμε… στους χειρότερους εφιάλτες μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια