ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Δεν υπάρχουν νουνεχείς στον ΣΥΡΙΖΑ, να τον συγκρατήσουν στον κατήφορο;

Γιάννης Σιδέρης


Το ψυχικό ξεστράτισμα, το έρεβος της ανθρώπινης ύπαρξης, όταν βρίσκει πλήρωση κακοποιώντας άλλους, και πολύ περισσότερο ανυπεράσπιστα όντα, εμπίπτει στην αρμοδιότητα των υπεύθυνων αρχών, πρωτίστως του εισαγγελέα, και στη συνέχεια των υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας.

Το χυδαίο ξεστράτισμα όμως της δημόσιας ζωής, με αφορμή αφόρητα απεχθείς προσωπικές συμπεριφορές προσώπων, που κατά λάθος ανέλαβαν δημόσιες θέσεις, μας αφορά όλους.

Το σήμα της βορβορώδους ανοίκειας εκμετάλλευσης το έδωσε πρώτος ο πρώην Πρωθυπουργός Τσίπρας, που καταλόγισε στον νυν Πρωθυπουργό ότι κώφευσε και συγκάλυψε την υπόθεση Λιγνάδη γιατί ήταν φίλος του.

Άλλο που δεν ήθελε για να πάρει γραμμή ο συρφετός (γιατί περί αυτού πρόκειται) επωνύμων εντεταλμένων, και εκατοντάδων troll, και να βυσσοδομήσουν. Ένα QAnon εμφανίστηκε και ξεχύθηκε στα ελληνικά social media. Μόνο που οι Αμερικανοί του QAnon είναι αυθόρμητοι, ειλικρινείς, έως και διασκεδαστικοί στον ψεκασμό τους όταν δεν ορμάνε στο Καπιτώλιο. Πιστεύουν ότι ο πλανήτης διοικείται από παιδόφιλους. Η εγχώρια εκδοχή είναι χειρότερη γιατί δεν έχει τη γραφικότητα των Αμερικάνων. Είναι ψυχρά εσκεμμένη, και εξ αυτού πιο πρόστυχη: Η Ελλάδα διοικείται από παιδόφιλους!

«Ανακάλυψαν» μάλιστα ότι η ΜΚΟ του συγγενικού προσώπου του Πρωθυπουργού έστελνε παιδάκια ως πεσκέσι στον Λιγνάδη να ικανοποιήσει τη διαστροφή του.

Η βουλευτής, για παράδειγμα, Τάνια Ελευθεριάδου, αυτή που μη γνωρίζοντας την ελληνική γλώσσα, χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό «επιδειξία», ανήρτησε στον λογαριασμό της: «Από ΜΚΟ που φέρεται να συνδέεται με το πρωθυπουργικό περιβάλλον «ψώνιζε» προσφυγόπουλα ο Λιγνάδης». Την ίδια ώρα γνωστός Δημοσιογράφος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ακόμη ειρότερα υπονοούμενα.

Και ψάχνοντας στο Google, διαβάζεις:

«Τον Μάιο 2016 το Εθνικό Θέατρο στήριξε το πρόγραμμα της κοινωνικής κατοικίας PRAKSIS προσφέροντας 21 δωρεάν εισιτήρια για την παράσταση «Ο Σιμιγδαλένιος» (…) από το 2015 στο πλαίσιο της συνεργασίας του Εθνικού Θεάτρου με την PRAKSIS, το Εθνικό Θέατρο στηρίζει τους Ξενώνες Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (…) η συμμετοχή των παιδιών στα εργαστήρια δημιουργικού θεατρικού παιχνιδιού είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να εκφράσουν τα συναισθήματα τους και τις ανησυχίες τους μέσω της τέχνης» «Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με την ΜΚΟ PRAXIS προσφέρει δωρεάν βιωματικά εργαστήρια σε ασυνόδευτα παιδιά μεταναστών».

2015 συνέντευξη τύπου του Εθνικού θεάτρου. Διευθυντής Στάθης Λιβαθηνός. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Το αποκόβουμε και το αναφέρουμε γιατί είναι ενδεικτικό της δυσοσμίας από τον βάλτο που αναδεύτηκε, και εμβληματικό της άνευ αρχών, στυλ κυνηγού κεφαλών, αντιπολιτευτικής συμπεριφοράς στην οποία επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι εντελώς διαφορετικό να κατηγορείς την κυβέρνηση ότι ολιγώρησε, είναι άλλο να κατηγορείς την Μενδώνη γιατί δεν παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη, και εντελώς διαφορετικό να πετσοκόβεις με εσκεμμένα ψέματα άσχετους ανθρώπους, να υποστηρίζεις ότι συγγενής του Πρωθυπουργού, καλυπτόμενη πίσω από μια ΜΚΟ, είναι νταβατζής ανηλίκων για χάρη του Λιγνάδη.

Πώς θα τα καθαρίσουν τα συγκεκριμένα άτομα από τη βυσσοδομία της αντιπολιτευτικής κρεατομηχανής; Και εδώ ο εισαγγελέας θεωρούμε ότι είναι η λύση, να επιληφθεί για όλη την εντυπωσιοθηρική κατακρεούργηση που υπέστησαν. (Και για τους «εύκολους»: αναφερόμαστε σε άτομα με τα οποία ουδεμία πολιτική ή κοινωνική διασύνδεση έχουμε, και με τα οποία διαφωνούμε ασυζητητί σχετικά με την αναγκαιότητα ύπαρξης των ΜΚΟ. Έχουμε μάλιστα κρίνει και επικρίνει την κυβέρνηση γιατί δεν τις ξεδοντιάζει με ταχύρρυθμες διαδικασίες, αν όχι και να τις καταργήσει και να τις διώξει).

Έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο η κοινωνική μηχανική ενοχοποίησης όσων δεν ασπάζονται τις ιδέες και τις κατηγορίες που διαχέει ο ΣΥΡΙΖΑ, που όποιος αντιτείνει ψύχραιμη, μετριοπαθή, αποστασιοποιημένη κριτική, αυτομάτως κατατάσσεται σε αυτούς που «θέλουν να ξεπλύνουν τους παιδόφιλους»!

Είχε δίκιο τελικά ο Τσίπρας με το «εμείς ή αυτοί». Από τη μια πλευρά οι φανατικοί, οι ευκολόπιστοι, οι αφιονισμένοι, οι ψεκασμένοι, και από την άλλη η κοινωνία του ορθολογισμού που κρίνει, επικρίνει, καταδικάζει, ψηφίζει ή καταψηφίζει, αλλά ΔΕΝ αφηνιάζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απελπισμένος που δεν μπορεί να ανακάμψει, επενδύει στην πλέον κατινίστικη, λούμπεν και ανήθικη αντιπολιτευτική τακτική. Μόνο που έτσι παρασύρει μαζί του στον κατήφορο και ένα κομμάτι της κοινωνίας.

Κάποιοι νουνεχείς στον ΣΥΡΙΖΑ ας τους συγκρατήσουν. Δεν είναι μόνο που έτσι δε θα ορθοποδήσουν. Είναι που ψηφίστηκαν ως κυβέρνηση και τώρα αξιωματική αντιπολίτευση. Δηλαδή είναι που το χρωστάνε στην κοινωνία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια